Nuorempana mie en allekirjoittanut väitettä, jonka mukaan naisilla laittautuminen ja lähteminen kestää aina kauemmin kuin miehillä. Ihmettelin, miksi olisi kestänyt? Mie olen aina ollut onneton meikkaaja ja tukanlaittaja, joten miun lähteminen ei todellakaan kestänyt kauaa. Sensijaan mie seukkasin penskana rockabillyhemmon kanssa, ja sillä kesti tukan laittaminen taatusti miuta kauemmin.

Näin äiti- ja täti-iässä mie olen sitten ymmärtänyt väitteen todenperäisyyden. Miun lähteminen kestää normaalisti todellakin siippaa kauemmin. Mutta se ei johdu siitä, että miusta olisi vanhemmiten kuoriutunut joku himomaskeeraaja tai tukantupeeraaja. Päinvastoin. Miun "laittautuminen" tuntuu kestävän vuosi vuodelta aina vain lyhyemmän ajan.

Naisten aika juoksee rivakammin, koska lapsiperheessä se on yleensä äiti, joka ei lähde yksin. Hän siivoaa torpan, ruokkii pesueen, pakkaa laukut, huoltaa kissan ja pukee lapset sekä itsensä. Isäntä lampsii paikalle suurin piirtein siinä vaiheessa, kun akat ja apinat ovat jo autossa, käy suihkussa ja vaihtaa vaatteet. Pari minuuttia - tsadam!

​​​​​​Jos miulla on illalla meno, pitää lähtötapahtuman suunnittelu aloittaa viimeistään aamulla, mielellään tietysti jo edellisenä iltana. Käytettävät rytkyt pitää valita hyvissä ajoin, koska niitä ei enää mallailla silloin, kun tarjoilee lapsille päivällistä toinen jalka jo ovenraossa menossa.

Meillä vaatteiden sovittelu on mukavaa laatuaikaa äidin ja kolmosen kesken. Äiti voi rauhassa tuijotella itseään pelistä sillä aikaa, kun kolmonen heittelee kaikki sovitukseen kiikutetut rievut myttyyn lattialle. Onneksi mie suosin trikookuteita, en mie mitään ehtisi siitä myttykasasta silitellä kuitenkaan.

Suihkussa käyminen täytyy iltamenoja varten hoitaa jo päivällä, jos kolmonen sattuu hetken nukkumaan. Vähäistä meikkaamista mie suosittelen heti siihen perään, muuten se tässä hässäkässä unohtuu kokonaan. Tukkaa nyt ei sitten ehdi laitella, mutta sutaisee kiinni, kunhan se on kuivunut.

​​​​​​Äidin käsilaukku pakataan siinä jossain välipalan ja iltapäiväulkoilun välimaastossa. Ja näin äiti on valmis rientoihinsa! Sitten vaan yrittää tohottaa muutaman tunnin menemään niin, ettei deodorantti petä ja lapset sotke äidin vaatteita tai kolmonen tyhjennä sitä pakattua laukkua.

Lähdön ajoituksen onnistumisen takaa kuitenkin vain ennakkovalmisteluista tärkein. Puolisolle pitää ilmoittaa lähtöaika vähintään puolta tuntia aiemmaksi kuin se todellisuudessa on. Näin on ehkä mahdollista päästä liikkeelle oikeasti viideltä. Muutoin siippa saapuu viideltä, ja kysyy "Meetsie nyt sinne suihkuun?".

Kommentit (3)

Neilikkahillo

En käsitä, miksi naiset suostuu tollaseen, että äijä lampsii paikalle, kun kaikki on valmista?! Ei kannata vinkua, jos itse suostuu piiaksi, siivoojaksi, kokiksi, lastenhoitajaksi ja ties miksikä muuksi. Tommonen ukko lähtis mun kämpästä muualle, pysyviksi ajoiksi. 
On myös yököttävän paljon naisia, jotka hoitaa miestään kuin lasta, hyvä etteivät pureskele sen tyhjänpäiväisen otuksen ruokiakin valmiiksi.  

annepirkko
Liittynyt12.7.2016

Meistä jokainen elää tavallaan, niin parisuhteessa kuin muutoinkin. Ja niin kuin varmaan arvaat, osa teksteistäni on kirjoitettu enemmän tai vähemmän pilke silmäkulmassa :-)
Meillä elämäntapamme on valinta. Mies tekee paljon töitä ja mie olen sen takia tai ansiosta kotona. Rahaa nyt ei varmaan kellään liikaa ole, mutta ei miun myöskään tarvitse miettiä Lidlissä, ostanko perunaa vai makaronia.
Mukavaa viikonjatkoa :-)

Vierailija

Jännittävää on myös se, että monia piirteitä puolisosta ei ole koskaan nähnyt ennen kuin lapset jo ovat elämässä. Siinä huomaa myös omat, tähän asti piilossa olleetkin, odotuksensa. Itse en ollut koskaan oikeasti tajunnut, minkälainen sovinisti olen. Odotin automaattisesti, että miehellä pysyy ruuvimeisseli kädessä (koska isälläni / veljilläni / appiukolla pysyi työkalut käsissä, koulutukseen katsomatta). Ja vaikka mies osaa laittaa ruokaa tai tuoda kukkia, se ei tarkoitakaan sitä, että hän osaa myös pitää silmällä taaperoita, tai ennakoida seuraavan päivän ravinnon tarvetta. - Nyt melkein punastuttaa...

Seuraa 

Jotta elämä olisi pirkompaa! Pirkko tarkoittaa naista, jolla on asenne kohdillaan ja elämännälkää. Annepirkko on keski-ikää lähestyvä kotiäiti, jolla on asennetta, mutta kaikki muu voi sitten olla vähän hukassa. Työura vaihtui äitiyteen, ja nyt Annepirkko miettii, mitä elämällään tekisi - tai sitten ihan vain sitä, millä pysyisi hereillä seuraavaan kahvikupilliseen saakka.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat