"Sinä et ole kyllä yhtään muuttunut!" hihkaisi entinen työtoveri, kun mie näytin naamaani muutaman vuoden jälkeen. Mie otin tietysti kehut onnellisena vastaan, vaikka sisimmässäni mie tiesin, että kyllä tässäkin ajassa on muututtu - sekä henkisesti että fyysisesti.

Nainen kun tulee tiettyyn ikään, niin kyllä se vaan alkaa kaikki jossain määrin roikkua. Meikatessa saa jo nostella silmäluomia, ja hiphei vaan se kanahelttakin alkaa välillä kaulasta vilkutella, jos mie erehdyn peiliin vilkaisemaan. Polviakin esittelee mieluiten sukkahousuihin kurottuna, ja voitte vaan arvata, millaiset valintatalonkassit miulla silmien alla roikkuu viiden vuoden yövalvomisten jälkeen.

Lukioiässä tai vaikka sitten kolmekymppisiä kolkutellessaan sitä luuli olevansa susiruma ja sikaläski. Nyt neljänkympin vilkutellessa nurkan takaa, mie voisin vaihtaa siihen kolmikybäseen kehooni milloin vaan. Miehän olin ihan nätti!

Ihanaahan se olisi, jos voisi yhdistää nuoruuden vetreän vartalonsa ja sen tähän mennessä kerätyn pikkurippusen elämänkokemusta. Mutta kai siinä on joku suurempi tarkoitusperä, ettei se ole mahdollista?

Mie voin ainakin avoimesti myöntää olevani kaikkien elämääni osuneiden kokemusten sekä ihmisten muovaama. Geenit toki heittävät soppaan omat mausteensa, mutta kyllä se ihmisyys vaan silti on ikuinen muutosprosessi - hyvässä ja pahassa.

Ja vaikka kliseet eivät juri lohduta siinä suurimman hatutuksen hetkellä, tuntuu asioilla silti olevan tarkoituksensa. Sitä paskaa hetkeä ja pään seinään hakkaamista tarvittiin, jotta oli mahdollista päästä kokemaan seuraava mullistus. Ja kun niitä mullistuksia tulee tarpeeksi monta, on joku niistä väkisin hyväksikin.

Ideaalitilanteessa sitä myös oppii elämän kolhuista tai onnistumisista. Nöyrtyy tai röyhistää rintaansa. Joskus pitää kuunnella päätä ja joskus sydäntä, joskus loikata tuntemattomaan tai pakittaa. Vain muutos on pysyvää.

Kommentit (2)

Seuraa 

Jotta elämä olisi pirkompaa! Pirkko tarkoittaa naista, jolla on asenne kohdillaan ja elämännälkää. Annepirkko on keski-ikää lähestyvä kotiäiti, jolla on asennetta, mutta kaikki muu voi sitten olla vähän hukassa. Työura vaihtui äitiyteen, ja nyt Annepirkko miettii, mitä elämällään tekisi - tai sitten ihan vain sitä, millä pysyisi hereillä seuraavaan kahvikupilliseen saakka.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat