Naisen paino on kirjaimellisesti jojoileva käsite - ainakin naisen mielessä. Miulla paino kun voi vaihdella omasta fiiliksestä riippuen sekunneissa. Laihasta läskiksi pienessä hetkessä, ja valitettavasti harvemmin toisinpäin.

Aamulla mie vielä saatan tuntea oloni hoikaksi, ja olla ihan tyytyväinen siihen, miltä mie näytän tässä iässä tällaisen lapsimäärän jälkeen. Abrakadabra vaan, vedät aamukahvin päälle väärät vermeet niskaan - ja tyytyväisyys omaan kroppaan katosi sekunneissa. Loppupäivän mie sitten vedän vatsaa sisään, ja rutistelen jenkkakahvoja ahdistuneena aina jonkin heijastavan pinnan ohi kulkiessani.

Hyvällä tuurilla riittää sinä päivänä vaatteiden vaihtaminen painonpudotukseen, mutta huonomman itsetunnon kaudella mie saatan toipua väärästä vaatevalinnasta päiväkausia. Siinä mie sitten vaan koitan arpoa, missä rytkyissä ei tällä kertaa suuremmin ahdistaisi.

Ja jotta homma ei menisi liian helpoksi, löytyy maailmasta aina miuta nuorempia, kauniimpia ja hoikempia äitejä. Ei tarvita kuin käynti perhekahvilassa, marketissa tai uimahallissa, kun taas jo tuntuu läskiltä. Tai ainakin vanhalta ja rumalta. Viimeksi tuli megaläski-olo uimarannalla, vaikka oikeasti olisi kai pitänyt olla iloinen, että rannalla olleet naiset ovat jaksaneet äitihommien lisäksi huolehtia itsestään.

Sama kiihtyvyys nollasta sataan muutamassa sekunnissa koskee miun kohdalla myös muita ulkonäköasioita. Tukka oli hyvin vielä kotivessassa, mutta tsadam, marketin parkkipaikalla tuli vastaan hyvätukkainen kollega, ja niin tästäkin päivästä tuli bad hair day. Tai sitten mie luulin tsempanneeni ja meikanneeni, mutta erehdyn ottamaan kännykällä meitsien, jossa näkyvät vain silmäpussit ja sibeliusrypyt otsassa.

Joko miun pitää siis opetella käsittelemään kuvista todellista kauniimpia tai olla itselleni armollisempi. Helpommaksi taitaa tulla palata koulunpenkille opettelemaan photoshoppausta kuin oppia rakastamaan itseään joka päivä ja joka hetki. Mie jatkan siis jojoilua, ja tunnen itseni huomenna (tai tunnin päästä) taas monta kiloa pötsimmäksi, vaikka päälle menisivätkin samat vermeet kuin viisi vuotta sitten.

 

Kommentit (2)

annepirkko
Liittynyt12.7.2016

Kiitos! Tällä hetkellä mie nautin "hoikasta kaudesta" :-) Täytyy ottaa näistä hetkistä kaikki irti ennen seuraavaa itsetunnon laskuhetkeä... Jospa sitä jonain kauniina päivinä oppiai olemaan itselleen armollinen - tavoitteita pitää aina olla :-)

Seuraa 

Jotta elämä olisi pirkompaa! Pirkko tarkoittaa naista, jolla on asenne kohdillaan ja elämännälkää. Annepirkko on keski-ikää lähestyvä kotiäiti, jolla on asennetta, mutta kaikki muu voi sitten olla vähän hukassa. Työura vaihtui äitiyteen, ja nyt Annepirkko miettii, mitä elämällään tekisi - tai sitten ihan vain sitä, millä pysyisi hereillä seuraavaan kahvikupilliseen saakka.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat