Vain monsuunipirkkoihin kuuluvat voivat jakaa sen tunteen, kun olet juuri päässyt kolmen mukulan kanssa automarkettiin ja ensimmäiseksi on juostava vessaan ennen kuin hulahtaa. Ja silti hulahtaa heti kassoilta päästyäsi, vaikka housuissa olisi kuukuppi, seitsemän tampaxia ja vaipan kokoinen yöside. Siinä sitten arvot, lähdetkö vielä vessaan lasten ja täysien ostoskärryjen kanssa vai ajeletko kotiin ja toivot, ettet sotke autonpenkkejä tai marketin lattiaa.

Mie en tosiaan rakasta ruumiineritteitäni niin paljon, että maalailisin niillä pääsiäismunia tai viitsisin muutoin juhlistella naiseuttani. Kaveri olisi joskus halunnut juhlistaa oman tyttärensä kuukautisten alkamista, miun pahin pelko on, että tytär perii äitinsä geenit ja megamenkat.

Ja kun se jäisikin vaan siihen pistettynä sikana vuotamiseen, mutta kun joka kuukausi kärsit viikon verran synnytyspolttojen tasoisista kivuista, niin mie ainakin toivoisin silloin olevani mies. Lukemattomat ovat ne kerrat, kun mie olen maannut työpaikan lattialla tai jossain huoltoasemalla auton kanssa parkissa, kun kipukramppi on lopulta vienyt tajun. Eikä silloin muuten motaria ajella, kun huomaa krampin odottavan seuraavan mutkan takana.

Joiltain onnellisilta edes stressi vie kuukautiset pois. Miun tapauksessa stressitila tarkoitti sitä, että vuodin ja kramppasin kolme viikkoa - sitten oli viikon tauko, kunnes taas mentiin.

Ja kyllä kiitos, on tutkittu ja hutkittu, ehkäisty ja pähkäisty, ronkittu ja runtattu. Teininä miulle vakuutettiin, että kyllä se helpottaa, kun alat syödä e-pillereitä. Sitten seuraava meriselitys oli, että synnytyksen jälkeen tulee armoa. Nyt mie olen synnyttänyt kolme kertaa, joten joko saisin kohdunpoiston tai edes reseptillä kunnon kipulääkkeet?

Vähäveriselle on hankala selittää monsuunittaren ongelmia, niitä ymmärtää vain kohtalokoveri. Viikon ajan elämä on aika kaukana kuukautissuojamainosten "Elä miten haluat!" -kukkaishötöstä. Elämä suunnitellaan vessan läheisyyden mukaan, eikä reissuille lähdetä kuin pakon edessä. Parin tunnin keikka leikkikentälle tai tunnin pyörälenkki saa jäädä haaveeksi, koska yli tulee.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Buranaa 800 g ja vuodin hillitsemiseen Cyklocapron! Nim. Monsuunia on koettu ja työterveyslääkäri pelasti mun maailman ?

Seuraa 

Jotta elämä olisi pirkompaa! Pirkko tarkoittaa naista, jolla on asenne kohdillaan ja elämännälkää. Annepirkko on keski-ikää lähestyvä kotiäiti, jolla on asennetta, mutta kaikki muu voi sitten olla vähän hukassa. Työura vaihtui äitiyteen, ja nyt Annepirkko miettii, mitä elämällään tekisi - tai sitten ihan vain sitä, millä pysyisi hereillä seuraavaan kahvikupilliseen saakka.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat