Viikonloppuna vietettiin PikkuMiehen 5-vuotissynttäreitä merirosvoteemalla. Teeman PikkuMies oli päättänyt jo kesällä ja odotti malttamattomana juhliaan. Tärkeä toive oli myös aarrearkkukakku, josta synttärisankari jaksoi muistutella pitkin valmisteluja.

Kävimme napsimassa 5-vuotiskuvat merenrannassa pari viikkoa ennen juhlia, jotta saimme kuvat annettua mummeille ja kummeille.

Synttärikutsuiksi tulostin aarrekartat, joihin tekstin kirjoitin vanhalla fontilla merirosvotyyliin. Rullasin kutsut ja sidoin juuttinarulla kiinni. Revin paperien reunat ja vahaliidulla varjostin näyttämään hieman kärähtäneiltä ja vanhoilta.

Koristeiksi löysimme Pikkumiehen kanssa pääkallonauhaa ja merirosvolippuja. Lapsille valitsimme pahvimukit ja -lautaset sekä merirosvoservietit. En millään löytänyt oikean värisiä raidallisia serviettejä, joten otimme punamustia Marimekon serviettejä sukulaisten juhliin. Väri ainakin sopi hyvin teemaan.

Ruokapöydän keskelle laitoin kaitaliinaksi mustan paneeliverhon, jonka päälle sommittelin keppejä, kiviä, sanomalehdestä taitellun hatun, silmälapun, kaukoputken sekä lyhdyn.

Tein sankarin toiveiden mukaan aarrearkkukakun. Etsin netistä kuvia arkkukakuista ja ryhdyin leipomaan. Leivoin kaksi levykakkupohjaa, jotka asettelin päällekkäin aarrearkunmuotoon. Päällystin kakun suklaanmakuisella sokerimassalla. Mustat kuviot tein sokerimassasta ja puukuvioinnin tein mustalla elintarvikevärillä. Liimasin sokerikuorrutteella hedelmäkarkkeja timanteiksi, suklaakolikoita ja muutaman karkkikaulakorun. Kakku onnistui paremmin kuin odotin ja säilytti hienosti muotonsa, vaikka tein sen jo edellisenä päivänä.

Muutkin tarjoilut olivat päivänsankarin toiveiden mukaisia: popcornia, tonnikalavoileipiä, nakkeja ja lihapullia sekä keksejä ja karkkeja. Sukulaisten juhlista poiketen tein lastenkutsuille kakun sijaan kuppikakut, jotka hieman muistuttivat veneitä pienine purjeineen.

Ensin pidimme puolen päivän aikaan juhlat sukulaisille ja kaverit tulivat juhlimaan alkuillasta. PikkuMies sai kutsua 7 ystäväänsä juhlimaan. Tämä määrä lapsia oli kyllä juuri passeli, melua ja menoa riitti.

Aluksi jaoimme lahjat pulloa pyörittäin. Tämän jälkeen pienet merirosvot saivat herkutella pöydän ääressä.

Syömisen jälkeen pidin lapsille aarteenmetsästystä. Olin tehnyt aarrekartan, joka johti tehtävien kautta aarreluolaan. Tehtävinä oli Kapteeni koukun tavaroiden etsiminen, kanuunakuulan heitto, lankulla kävely ja lopuksi aarteen löytäminen luolasta. Aarteena oli kaikille pienet namupussit ja merirosvoliput.

Lisäksi leikimme Kapteeni Käskee sekä tarkkuusammuntaa. Lopuksi lapset saivat leikkiä vapaasti. Melutaso yltyi välillä huimaksi ja lapsilla oli hauskaa. Täytyy sanoa, että puolitoistatuntia oli kyllä aivan maksimi näihin juhliin. :)

Juhlat sujuivat hauskasti ja vauhdikkaasti, Pieni merirosvokin vaikutti kovin tyytyväiseltä juhliinsa (ja tietenkin lahjoihinsa.)

Kommentit (0)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016