Viime vuonna tuunasin Ikean pahvisen kioskin lastenhuoneeseen sopivammaksi. Helmikuun muuton jälkeen kioski leikitti lapsia PikkuNeidin huoneessa. Kioski tuntui kuitenkin olevan aina tiellä ja sen asettelu huoneeseen järkevästi oli haastavaa.

Viimein päätin ottaa vanhan kipsan pois käytöstä ja tehdä huoneeseen paremmin istuvan kioskin kauppa- ja keittiöleikkeihin. Vanha kioskin löysi uuden kodin FB-kirppiksen kautta.

Valitsin huoneesta kulman, johon kioski tehtiin. Asetin puisen leikkikeittiön kulmittain ylimääräiseksi jääneen valkoisen hyllyn kanssa, jotta sain kioskiin laskutilaa. Lisäksi halusin kioskille katoksen saadakseni kioskitunnelmaa nurkkaukseen.

Mittasin ensin markiisin sivumitat seinästä ja tein mittaamiini kohtiin merkit, joihin ruuvasin pienet koukut markiisin kiinnitystä varten. Tein markiisin pallollisesta puuvilla kankaasta. Leikkasin kankaasta kolmion, jättäen ulkoreunaan kangasta piparireunaa varten.

Piirsin pyöreää rasiaa apuna käyttäen piparireunuksen kankaaseen ja leikkasin sen. Siksakkasin kankaan kaikki reunat, jotta ne eivät rupea purkaantumaan. Miksei sivuja voisi myös kääntää tai kantata vinonauhalla, tosin piparireunus saattaa silloin olla hankala toteuttaa. Kiinnitin kaikkiin kulmiin vielä pienet purjerenkaat.

Ripustin markiisin helposti seiniin kiinnitettyihin koukkuihin ja se pingottui juuri sopivasti jättäen reunuksen kauniisti esiin. Siirsin vielä aiemmin askartelemani La Petite Boutique-kyltin yhteen koukuista.

Tein vanhasta laudanpätkästä hyllyn kioskiin. Päällystin laudan pilkullisella kankaalla (tähän käytin nitojaa), vasaroin pari naulaa seinään ja ripustin laudan satiininauhoilla. Tein vielä pilkullisesta kankaasta kauppakassin ostoksille.

Juures- ja hedelmälaatikoiksi kelpasi ylimääräisiksi jääneet sisustuslaatikot, joihin tein pienet väliseinät pahvista, jottei tuotteet sekoitu keskenään. Laatikot asetin nojalleen lattialistojen päälle.

Nyt kelpaa pienten leikkiä kauppa- ja keittiöleikkejä selkeämmässä kioskissa, joka ei vie tilaa muilta leikeiltä. Tästä kioskista muuten saa maan parhaat makeat ja suolaiset herkut, suosittelen. :)

Kommentit (0)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016