Näin syksyn tullen yksi hedelmä nousee ylitse muiden: omena. Sen herkullinen tuoksu ja kauniin värinen pinta houkuttelee ostamaan syksyisten iltojen iloksi. Lapset rakastavat mehukkaiden omenoiden napostelua ja olemme tänä syksynä myös maistelleet omenakaurahyvettä ja uuniomenaa, nam.

Nyt viimeisimpänä herkkuna tein mieheni kotitaloustunnilta tuttua omenakauratorttua. Tätä mieheni teki minullekin, kun olemme tavanneet teini-ikäisinä noin 12 vuotta sitten. Mies oli tuolloin kovin ylpeä leipomuksestaan. Muutaman kerran vuosien aikana olemme torttua tehneet ja resepti on kirjoitettu nostalgia syistä talteen.

 

Kaurainen omenatorttu

50g voi

1,5 dl sokeri

1 muna

1,5dl maito

3dl kaurahiutale

1 dl jauho

1,5 tl leivinjauhe

3 omena

kanelisokeria

 

- Vatkaa sokeri ja voi sekaisin

- Lisää joukkoon muna, maito, kaurahiutaleet ja jauhot

- Levitä voideltuun vuokaan

- Kuori ja viipaloi omenat

- Asettele omenat taikinan päälle ja ripottele päälle kanelisokeria

- Paista 175 asteessa noin 30 min

- Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa

Syksy tuo sateiden ja tuulen lisäksi omenat kädenulottuville.  Nytkin kodissamme tuoksuu omena. Tämä herkku maistuu vieläkin paremmalta sateen ripsiessä ulkona ja muistellessa suhteemme alkutaivalta. Ja niitä kotsantunteja. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016