Tänä vuonna innostuimme PikkuMiehen kanssa tekemään äitienpäiväksi ja kiitokseksi tarhantädeille pop-up-kortit. Törmäsin näihin kukkakorttein Pinterestissä ja selvitin miten ne tehdään. Ohje on helppo, tein näitä 5-vuotiaan pojan kanssa.

Kukkiin käytin A5-kokoisesta paperista tehtyjä neliötä.

Ensin taitetaan neliön kulmasta kulmaan, sitten kolmio kulmasta kulmaan ja vielä kerran kolmio kulmasta kulmaan.

Piirsin päälle kohdan, josta aion leikata (käytin mallia, jotta kaikista kukista tulisi saman kokoiset.) Avasin kukan ja leikkaisin yhden terälehden pois ja liimasin sen kiinni viereiseen terälehteen. Näin kukka saadaan muotoonsa.

Kukkia tarvitaan yhteen korttiin seitsemän. Itse taittelin ja leikkasin kukat kahdesta erivärisestä paperista.

Laitoimme kukkien keskelle heteeksi hieman liimaa ja kimalletta.

Seuraavaksi aloitetaan kukkien yhteen liimaus. Ensin taitetaan kukat tasaisesti kahtia. Ensimmäisen kukan reunimmaisiin terälehtiin laitetaan liimaa ja liimataan kaksi uutta kukkaa kuvan osoittamalla tavalla kiinni. Seuraavaksi kolmelle keskimmäiselle terälehdellä laitetaan liimaa ja asetetaan yksi kukka. Sitten liimataan molemmilta puolilta kahdelle keskimmäiselle terälehdelle kukat, kts kuva. Lopuksi liimataan kolmelle keskimmäiselle terälehdelle viimeinen kukka.

Liimataan kukkakimppu keskimmäisistä terälehdistään kiinni korttipohjaan. Kohdistus onnistuu parhaiten kun ensin liimaa toisen puolen ja toisen puolen liimaa sulkien korttipohjan.

Liimasin kukat tavallisella paperiliimalla, mutta kiinnitin ne korttipohjaan pikaliimalla (tarhatädeille kuumaliimalla), jotta kimppu varmasti pysyy paikoillaan.

Koristelimme vielä PikkuMiehen kanssa kortit äitienpäivään sopiviksi; teimme kortteihin keltaiset kannat ja leimasimme onnentoivotukset sydämeen. Laitoin korttien ympärille vielä nauhat loppusilaukseksi ja jotta kortit pysyvät antohetkeen asti kiinni.

Tämä pop-up-kortti oli helppo toteuttaa lapsen kanssa, eikä vaatinut hirveästi aikaan eikä kovin kummoisia välineitä. Mielestäni kortti sopii niin äitienpäiväksi, synttärikortiksi miksei myös valmistujaisiin; ikipaperikukkia. Hieman jotain erilaista kukkiviin onnentoivotuksiin.

Kommentit (1)

Vierailija

Nättejä kortteja! Pop up -kortit sopivat myös omasta mielestäni moneen eri juhlaan. Ne ovat sen verran erilaisia, että niillä saa yleensä mukavan reaktion irti kortin vastaanottajasta.

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016