Lokakuussa on PikkuMiehen syntymäpäivät ja valmistelut ovat jo kovassa vauhdissa. Teemana on tosiaan jalkapallo ja olen ajatellut paljon hänen asuaan syntymäpäiväksi sekä 4-vuotiskuvaan. Löysin lopulta netistä Messin suunnitteleman urheilupaidan ja päätin tehdä selkään painatuksen itse.

Painatukseen sopivaa paperia löytyy hyvin varustelluista toimistovälineitä myyvistä kaupoista. Lisäksi tarvitaan tietokone, mustetulostin sekä silitysvälineet.

Aluksi kirjoitin tietokoneella PikkuMiehen nimen ja numeron 4 niin isolla kuin A4:lle mahtui. Tulostusvaiheessa piti valita tulostusasetuksista erikoispaperi. Tulosteen kuivuttua leikkasin kirjaimet ja numerot muotoonsa. Sommittelussa meni hetki, että sain kaikki kuten pelipaidoissa yleensä.

Seuraavaksi paperista otettiin tukipaperi pois, asetettiin kuvio paidalle ja silityspaperi päälle. Sitten vain silitettiin korkeimmalla lämpötilalla muutama minuutti ja annettiin hetki jäähtyä ennen kuin paperi otettiin välistä pois. Jännitin hieman lopputulosta, koska ohjeissa suositeltiin käyttämään puuvillaa ja urheilupaita on teknistä materiaalia.

Paidasta tuli kuitenkin parempi kuin uskalsin kuvitella.

Laitoin vielä etupuolelle kuvan viereen pienen nelosen.

Paidan lisäksi PikkuMies laittoi päälleen mustat housut, jalkapallosukat ja tietty nappikset.

Valokuvat otin jalkapallokentällä. Sää hieman tuotti ongelmia ja aurinkoista päivää sai odottaa tovin.

Tässä muutama maistiainen, virallisessa 4-vuotiskuvassa kuvassa poika katsoo suoraan kameraan, jalka pallon päällä. :)

(Kuvista muokattu pojan etunimi pois, mutta se on painettu samanlailla numeron yläpuolelle:)

Kommentit (0)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016