Syksy koputtelee taas ovelle ja mieli tekee päivittää vaatekaappia ja piristää ulkonäköä. Noin puolivuosittain minulle iskee vimma vaihtaa hiustenväriä tai –mallia ja samalla tulee myös katsottua vaatekaappi läpi.

Viime vuonna luin Rinna Saramäen kirjan Hyvän mielen vaatekaappi ja siivosin kaappini kirjoittajan oppien mukaan turhasta tavarasta. Vaatekaappini kuitenkin elää koko ajan ja tasaisin väliajoin otan sieltä pois turhaksi käyneitä tai kulahtaneita vaatteita pois. Ilokseni voin kertoa ostavani kuitenkin hyvin harvoin uusia vaatteita, joten vaatekaappini pysyy mukavasti aisoissa ja vaatteita pystyy mukavasti yhdistelemään erilaisiksi asukokonaisuuksiksi. Noin suunnilleen. Täydellistä tasapainoa en kaappiin vielä ole löytänyt.

Toinen kirja, johon tutustuin viime vuonna ja jota luin myös nyt on Kikka Sepän Löydä oma tyylisi. Kirjassa käsitellään samoja asioita kuin Saramäen kirjassa, mutta sen lisäksi siinä on ohjeet oman vartalomallin sekä oman värivuodenajan löytämiseen. Tästä oli nyt kovin kiinnostunut ja muutaman perheenjäsenen mielipiteen jälkeen löysinkin omat värini ja kappas, vaatekaapissani onkin jo omiin väreihini sopivia vaatteita hyrymykke.

Piristys vimmassani päätin ex tempore, että haluan vaaleanpunaiseen taittavat vaaleat hiukset. Äitini, joka on siis myös kampaajani, oli hieman epäileväinen; kuparinruskeasta vaihto platinanvaaleaan on haastavaa, koska hiukset jäävät lähes poikkeuksetta keltaisiksi. Tai jopa oransseiksi. Epäröimättä tartuimme kuitenkin haasteeseen ja rautaisena ammattilaisena äitini sai taiottua hiukseni hattaranvaaleanpunaisiksi. Voi miten ihanat niistä tulivat!

En tiedä teistä muista, mutta mieli piristyy (ja vaatekaappi kiittää), kun omaa tyyliään päivittelee ja katsoo kriittisesti ajoittain. Tälläkään kertaa en ostanut kuin yhden uuden vaatteen ja senkin löysin reilusta alennuksesta sattumalta. Sen lisäksi tein kyllä muutaman löydön omasta vaatekaapistani; muutama paita oli eksynyt vaatekasojen taakse ja jäänyt unholaan, mikä miellyttävä yllätys!

Hiustaikoja tehtiin Parturi-Kampaamo Jaana Tuomisessa.

Kommentit (1)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016