Tehtyäni maksimekon mielessäni on pyörinyt ajatus trikoisesta hameesta. Olen aiemmin omistanut kivan mallisen kellohameen, mutta se oli musta ja lopulta jotenkin haalistunut ja nukkainen, joten luovuin siitä.

Nyt löysin trikoista ankkurikangasta, joka on lojunut kangaslaatikossani jonkun aikaa. En ole keksinyt kankaalle käyttöaihetta ennen kuin nyt: kellohame. Ja vyötärönauhan/resorin teen ylijääneestä topin alareunasta.

Ensin taittelin neliön mallisen kankaan kahtia ja vielä kerran kahtia. Sitten leikkasin alareunan kulmasta kulmaan kaarevasti ja toisen reunaan tein pienen kaarevan leikkauksen. Kun kangas nyt avattaisiin, se olisi pyöreä ja siinä olisi pyöreä reikä keskellä. Reikä suurennetaan itselle sopivaksi, itse löysin oikean koon kokeilemalla.

Taitoin jämätopin kahtia ja sain kaksinkertaisen trikootuubin. Ompelin joustinompeleella oikeat puolet vastakkain tuubin yhteen pyöreän helmakankaan kanssa. Helman voi vielä halutessaan kääntää, itse jätin sen viimeistelemättömäksi, trikoo menee hieman rullalle eikä purkaudu.

Hameen tekemiseen meni aikaa n. tunti. Olisin halunnut hameesta hieman pidemmän, mutta olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen. Ja hame on kovin mukava päällä, kesäinen ja rento ja ankkuri kuvio on ihanan merellinen.

Kommentit (1)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016