Tähän termiin törmäsin viime viikolla.

Olin kauppakeskuksessa ystävättäreni kanssa ja PikkuNeidit olivat mukana. Meitä lähestyi henkilö yliopistosta, joka teki kyselyä ilmeisesti lapsiperheiden ja kotona olevien äitien käyttäytymisestä vapaa-ajalla.

Viimeiseksi hän kysyi, onko termi lattemamma meille tuttu. Emme olleet ystävättäreni kanssa kuulleet termiä ja tutkija selitti meille sen tarkoittavan muodikkaita äitiyslomalla olevia äitejä, jotka tulevat kauppakeskuksiin viettämään aikaa ja ilmeisesti siemailemaan latteja.

Hieman hölmistyneinä jatkoimme matkaa ja hetken kierreltyämme menimme kahville. Päätimme kurillamme ottaa lattet.

Kotiin päästyäni googlasin termin. Löysin aiheesta monia keskusteluja, paras kirjoitus oli kuitenkin mielestäni Retroprinsessan 'Lattemammat liikenteessä'

Itse en tunnista itseäni lattemammaksi.

Ensinnäkin muodikkuus ei ole juttuni. En tarkkaan tiedä mikä on nyt muotia. Ostan vain itseäni miellyttäviä vaatteita. Mahdollisesti kaapistani löytyy myös muotiluomuksia.

Toiseksi näen kyllä ystäviäni kahvien merkeissä viikoittain. Yleensä kuitenkin tapaamme jonkun luona, jolloin lapset saavat leikkiä keskenään ja on mukava leikkiä välillä ‘uusilla leluilla’. Toisten luona tapaaminen on myös kukkaroystävällisempää ja lapset voi tarpeen vaatiessa laittaa vaikka päikkäreille.

Kauppakeskukset ovat välillä mukavaa vaihtelua ja PikkuMies on aina innoissaan päästessään leikkipaikalle. PikkuNeiti on nyt ottanut ensiaskeleensa ja oli ensimmäistä kertaa leikkipaikassa kipittämässä, liukumäki oli ehdoton lemppari.

Minusta on mukava tavata samassa elämätilanteessa olevia ystäviä ja vaihtaa kokemuksia sekä kasvatusvinkkejä. Lapsetkin tuntuvat tykkäävän toistensa seurasta. Ja pieni herkuttelu juttelun lomassa on tietenkin luksusta arkiseen päivään.

Lattemamma tai ei, me ollaan kaikki superäitejä!

Mielenosoituksellisesti otin viimeksi kahvilassa cappuccinon sulkaamarengin kera.

Kommentit (2)

-iida
Liittynyt28.8.2015

Itse kuulin termin lattemamma ensimmäistä kertaa tutultani, joka myönsi avoimesti olevansa sellainen. Isompi lapsi on päiväkodissa ja pienemmän kanssa vietetään päivät shoppaillen kauppakeskuksissa. Olemme aika erilaisia. Me oltiin tänään lasten kanssa kaatosateessa 1,5 tuntia lätäkköretkellä, he eivät koskaan vietä aikaa ulkona leikkipuistoissa. Mutta kuten sanoit, olemme erilaisia äitejä, mutta kaikki tavalla tai toisella super-sellaisia ainakin omille lapsillemme. 

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016