Viime kesänä ihastuin maksimekkoihin ja nyt olen yrittänyt etsiä itselleni uutta hellepäiviin, mutta täydellistä ei ole osunut kohdalle. Milloin jossain oli liian avara kaula-aukko, väärä kuosi, liian umpinainen kaula-aukko jne.

Lopulta päätin tehdä mekon itse. Kaapista löytyi helmasta reikiintynyt toppi ja kangaslaatikosta ihana raidallinen trikoopala. Nämä yhdistämällä saattaisi muovautua täydellinen hellemekko!

Leikkasin topin kahtia vyötärön kapeimmasta kohdasta, mallasin trikoopalan sopivan mittaiseksi ja surauttelin kankaat yhteen joustinneuleella. Helman jätin kääntämättä, trikoo rullautuu hieman ja luo arkisempaa vaikutelmaa. Jätin taakse halkion liikkumista helpottamaan.

Mekosta tuli juuri niin hyvä kuin kuvittelinkin. Rakastan raitoja, mutta yläosa hieman rauhoittaa kokonaisuutta. Tälle kertyy varmasti käyttöpäiviä tänä kesänä.

Ostin olkisen hellehatun aiemmin suojaamaan päätä ja olkapäitä auringolta. En ollut tottunut käyttämään hattuja, mutta tätä en vaihtaisi mistään hinnasta. Naruilla hattuun saa uutta ilmettä ja vaihtelevuutta. Puutarhahommissa se on aivan ykkönen!

Pieneen nahkalaukkuun ihastuin kirpputorilla ja se lähti mukaani muutamalla hassulla eurolla. Laukusta saattaa tulla luottolaukkuni, niin ihastunut siihen olen.

Ihanaa, kun kesä on tullut, mutta lämpö tuo uusia haasteita pukeutumiseen; kuinka pysyä viileänä paljastamatta liikaa. Maksimekko on kesäisin hyvä valinta; vaikka helma on pitkä se on samalla viileä. Useimmiten näissä mekoissa on avarakaula-aukko, mutta pitkäjänteisellä etsinnällä varmasti löytää itseään miellyttävän, kaupathan ovat näitä nyt pullollaan. Tai voihan juuri itselleen sopivan tehdä myös itse.

Kommentit (1)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016