Nyt kun auringonottoon, ruokailuun, lapsille ja puutarhanhoitoon on jo omat soppensa, kaipasin vielä pientä laskutilaa juomille ja yrteille yms. Taas kerroin miehelleni mitä haluaisin ja hän toteutti toiveeni pienestä sivupöydästä, eurolavaa hyödyntäen totta kai. (Nyt niitä lavoja ei taida enää olla vajassa lojumassa.)

Tämän pöydän mies toteutti sahaamalla lavasta jalat ja kiinnittämällä niihin kulmaraudoilla lavasta sahattu taso. Taso hiottiin ja nyt se vielä odottaa (ehkä) harmaata maalipintaa.

Pöytä on juuri sopiva juomahanalle ja terassilla tarvittaville lasiesineille sekä mukeille ja pulloille. Myös terassilla kasvatettavat hyötykasvit sopivat luontevasti sivupöydän kaveriksi.

Maalasin kukkalaatikon harmaaksi ja istutin siihen lempi yrttejäni: minttua, rucolaa, basilikaa ja ruohosipulia. Laventelia tosiaan on myös, nyt yhteensä 5 yksilöä, ympäri terassia ja pihaa. Ne tuoksuvat taivaallisilta!

Ostin mansikka-amppelin ja muutama marja on jo ruvennut punastumaan. Ensi vuonna haluaisin istuttaa mansikkaa pieneen viljelyspalstaani, johon tänä vuonna laitoin perunaa, porkkanaa ja salaattia. Pienet tiitit ovat jo tulleen pintaa! En ole aiemmin viljellyt mitään, joten tämä on kovin jännittävää..

Täytyy sanoa, että nautin nyt takapihastamme suunnattomasti. Katoksen alla on ihana istuskella tuulen liehitellessä verhoja ja aurinkosängyllä on mukava lekotella ( elleivät lapset ole siinä pomppimassa ja tirskumassa nauttien olostaan). Pientä puutarhapuuhaa voi keksiä halutessaan koko ajan, nyt ymmärrän puutarhan hoitoon hurahtaneita ihmisiä. Toivottavasti tämä ei ole vain alkuhuumaa vaan innostus jaksaa kantaa eteenpäin tulevinakin vuosina.

Ajatuksissa on totta kai pihauudistuksia: muutama mänty pitäisi kaataa, ennen kuin ne kasvavat liian isoiksi, nuotiopaikan kunnostus on työn alla ja suunnittelemme pientä kivistä polkua ohjaamaan kulkua. Myös pienen kesäkeittiön rakentaminen grillin ympärille houkuttelee kovasti ja mainitsinkin siitä jo miehelleni..

Joka tapauksessa, pihallamme on nyt toistaiseksi kaikkea mitä sinne haluamme ja olemme onnistuneet sisustamaan sen mieleiseksemme. Olen kovin tyytyväinen tähän asti aikaansaamaamme tulokseen ja nautin kauniista terassistamme ja puutarhastamme täysin siemauksin. Se on meidän kaunein puutarhamme.

Kommentit (4)

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014

Mainiota, jälleen uusi idea eurolavojen käyttöön! Hyvännäköinen tuli, onnittelut idean keksijälle ja rakentajalle. Laitan tekstin jakoon KK:n Facebook-kavereille.

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016