Olen jo jonkin aikaa halunnut rakentaa Pienille piilopaikan, oman tiipiin. Majojen rakentaminen on lasten mieleen ja tiipiissä voi keksiä jos jonkinmoista leikkiä tai vain rauhoittua.

Kangasta miettiessäni päätin käyttää tähän ylimääräiseksi jääneen aurinkopurjeen. Tarkoitus on kesällä siirtää tiipii ulos, joten purje on tähän tarkoitukseen mitä mainion, onhan se alunperinkin tarkoitettu ulos.

Aloitin tekemällä kehikon puisista harjavarsista, solmin ne yhteen narulla. Seuraavaksi mallasin kangasta kehikon päälle. Pingotin kankaan nuppineuloja avulla ja harsin kujat varsille käsin. Kiinnitin ristipistoilla tiipiin oviaukon yläpuolen kiinni ja lopuksi leikkasin ylimääräisen kankaan alareunoista pois.

Alkuperäinen ajatukseni oli ommella kujat koneella, mutta tiipiistä tulikin tukeva näinkin. Kasasin tiipiin jo kertaalleen ja levitin uudelleen, muoto pysyi samana. Periaatteessa ompelin siis tiipiin kerralla pystyyn.

Tein tiipiiseen vielä viirinauhan, jonka koristelin inkkarikuvioilla (ohje). Tällä kertaa laminoin paperit, jottei sää turmele viiriä kesällä. Tiipiin sisälle laitoin vanhan vauvan peiton ja tyynyjä.

Pienet olivat aivan innoissaan, kun näkivät tiipiinsä. Pikkumies makoili tyynyillä ja sai isänkin houkuteltua tiipiiseen lepäilemään. PikkuNeiti istahti tyynylle ja leikki kurkisteluleikkiä. Heillä näytti olevan valtavan hauskaa. Tiipiitä pois siivotessani löysin tyynyjen välistä myös muumikirjoja.

En malta odottaa että ilmat lämpenevät ja tiipii saadaan terassille. Leppoisa ja pehmeä piilopaikka leikkeihin ja lepäilyyn sekä antamaan suojaa auringolta. Ja tulihan siitä myös aika söpö pieni tiipii.

 

 

Kommentit (2)

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014

Kiva vinkki, kiitos! Harjanvarrethan taitavat maksaa vain ihan muutaman euron rautakaupassa, eikö vaan? Ja kankaita löytyy varmasti kotoa. Vinkkaan tästä myös KK:n Face-kavereille!

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016