Olen ruvennut iltaisin palelemaan ja turvautunut vilttiin. Viltin kanssa ei kuitenkaan voi kipittää pitkin kämppää, ilman että se koko ajan putoaa. Niinpä päätin tehdä ylimääräisestä fleecepeitosta ponchon itselleni.

Fleecestä oli jo leikattu osia (niistä tehtiin viime vuonna paljupipot). Jouduin siis hieman leikkaamaan ja ompelemaan, että sain tarpeeksi ison yhtenäisen kankaan.

Kun kokonainen kangas oli valmis, taitoin sen kaksinkerroin ja leikkasin neliönmuotoon. Kankaan yhden sivun pituudeksi tuli reilu 70cm.

Leikkasin yhden kulman pois ja muotoilin hartialinjan.

Ompelin toisen puolen sauman yhteen ja taitteen puolelta vain olan muodon.

Leikkasin vielä pääntietä avarammaksi, jotta poncho istuisi paremmin.

Neuloin kaksi puista nappia koristeeksi miehustaan.

Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Jatkopalat tekevät etuosasta mielenkiintoisen, mutta ponchon voisi hyvin tehdä myös kokonaisesta kankaasta. Nyt ei tarvitse enää palella, kun poncho lämmittää hartioita eikä putoile jatkuvasti, kun touhottaa menemään. Tai kun istuu paikallaan illan rauhoituttua.

Kommentit (0)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016