Elän tällä hetkellä ruuhkavuosia: lapset ovat vielä pieniä ja yritän tasapainoilla perheen, työn ja vapaa-ajan välillä. Myös ystäväni ovat samanlaisissa, ehkä vielä hektisemmissäkin elämänvaiheissa. Väsymys paistaa välillä keskustelujemme läpi ja halusin järjestää meille pientä piristystä. No kids (or men) allowed.

Tein ystävilleni kirjeet, joissa annoin ohjeita mukaan tuotavista tavaroista, mutten paljastanut päivän ohjelmaa.

Aloitimme rentouttavan päivämme kuoharilla ja brunssilla, jonka söimme ulkona. Ilma oli tuolloin aivan mahtava. Katoin brunssin valmiiksi, jotta pystyimme aloittamaan heti kun kaikki olivat saapuneet.

Nautiskeltuamme brunssimme rauhassa laitoimme patjat terassille ja  teimme lyhyen rentoutumisharjoituksen. Ääninauha ja  ohje löytyy täältä.

Rentouduttuamme vielä hetken auringossa Cosmoja siemaillen, aloimme valmistautumaan saunomiseen. Olin etsinyt netistä valmiiksi ohjeita itse tehtyyn kuorintaan, naamioon ja kosteusvoiteeseen, jotka valmistimme saunan lämmetessä.

Kuorinnaksi valitsin Nelliina-blogissa olleen yksinkertaisen kookos-sokerikuorinnan.

Virkistäväksi ja kirkastavaksi naamioksi soseutimme avokadoa ja kurkkua.

Kosteusvoiteen teimme pienellä riskillä, koska emme kukaan olleet sitä aiemmin tehneet. Se kuitenkin onnistui mainiosta.

Tässä vielä ohje kosteusvoiteeseen.

Galenoksen ihovoide (ohjeen uskotaan olevan n. vuodelta 200jKr.)

24g mehiläisvahaa

0,8 dl oliiviöljyä

2rkl ruusuvettä

1. Sulata mehiläisvaha vesi hauteessa.

2. Lämmitä öljy pienessä kattilassa matalalla lämmöllä ja lisää se sulaneeseen mehiläisvahaan. Sekoita haarukalla, kunnes ainekset sekoittuvat.

3. Lämmitä ruusuvesi  ja kaada öljy/vaha seokseen tipoittain ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa kunnes seos on jäähtynyt ja muuttunut voidemaiseksi.

4. Lusikoi puulusikalla steriloituun lasipurkkiin, jossa on kierrekansi. Voide säilyy kylmässä ja valolta suojassa muutaman viikon.

Kuorinnat ja naamiot mukanamme siirryimme saunaan, jonka olin koristellut kynttilöin. Asensin myös pesuhuoneeseen kaiuttimet, joista kuuntelimme Spa-musiikkia. Laitoin meille pulloihin hieman vitaminoitua jasmiini-aprikoosi kivennäisvettä.

Lempeiden löylyjen ja ihanien hoitojen jälkeen ihot pehmeinä siirryimme vielä terassille ja teimme sekä mani- että pedikyyrit. Aurinko jaksoi lämmittää vielä ihanasti.

Teimme yhdessä Ceasar-salaattia ja patonkia levitteineen ja söimme ulkona viinin kera. Jälkiruoaksi tein marenkikakun, jonka ilman viilettyä söimme jo sisällä kahvin kera.

Loppuillan juttelimme ja pelailimme yhdessä pikkutunneille asti punaviinin siivittäminä.

Päivä oli ihanan rentouttava ja oli mukava huolehtia päivän ajan vain omasta hyvinvoinnistaan ja nauttia mukavasta seurasta sekä hyvästä ruoasta. Nyt jaksaa taas paremmin hektistä arkea.

Kommentit (0)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016