Meidän PikkuMies on nyt kovin kiinnostunut kirjaimista ja olenkin opettanut hänelle aakkoslaulun. Sitä hän jaksaa lauleskella joka paikassa ja välillä kuuluu pyyntö: ’äiti, voitko laulaa sen aakkoslaulun kokonaan’. Iltasaduksi PikkuMies kuuntelee mielellään aakkoskirjoja ja niitä onkin nyt kahlattu urakalla läpi.

Itse olen kovin huono opettaja, koska pinnani on niin kovin lyhyt (lasten kanssa se on onneksi hieman venynyt). Joka tapauksessa, PikkuMies tunnistaa nyt jo valtaosan kirjaimista, seuraavaksi hänen pitäisi oppia tunnistamaan kirjainten äänteet.

Halusin tehdä jotain hyödyllistä, mikä tukisi PikkuMiehen oppimista ja olisi samalla meille molemmille mukavaa puuhaa yhdessä. Niinpä tein aakkoskortit.

Aluksi tulostin aakkoset erivärisille papereille ja leikkasin korteiksi. Laminoin kortit, jotta ne kestäisivät paremmin.

Tulostin paperien toiselle puolelle jokaiseen kirjaimeen sopivan tekstin.

Lopuksi tein korteille vielä oman suojakotelon ylimääräisestä tilkusta, jotta kortteja olisi mukavampi säilyttää ja ne voisi ottaa vaikka matkalle mukaan.

 

Aakkoskortit ovat oikein onnistuneet. PikkuMiehestä on hauskaa, kun kyselen häneltä kirjaimia ja hän saa samalla kuunnella loruja. Ehkä jossain vaiheessa hän saa koettaa itse lukea korttien tekstejä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016