Viikonloppuna kotiin ajaessa huomasin, että lehdet ovat jo osittain kellastuneet ja ajoittain tuuli saa muutaman lehden mukaansa leijailemaan. Tien varsiin on jo kertynyt pieniä lehtikasoja. Syksy tekee tuloaan ja me päätimme lasten kanssa tuoda vähän syksyä sisällekin.

Aluksi kyselin PikkuMieheltä haluaako hän käyttää sormi- vai vesivärejä. Ilmeisesti käsien sotkeminen ei houkuttanut, koska hän päätyi vesiväreihin. PikkuNeiti taasen sai nyt tyytyä sormiväreihin, koska sivellin ei vielä pysy kädessä, ainakaan maalaus mielessä.

PikkuMies halusi vain koristella lehtiä, joten leikkasin ne hänelle valmiiksi. PikkuNeidille piirsin paperiin erilaisten lehtien kuvia ja aion leikata ne irti vasta, kun hän on maalannut paperit mieleisikseen. Kun alkuvalmistelut oli tehty ja askartelupöytä valmiina, oli aika pyytää PikkuTaiteilijat ateljeeseen.

PikkuMiehen siveltimen vedot olivat tarkkoja ja hän keskittyi hienosti maalaamaan jokaisen lehden yksi kerrallaan. Väriä vaihdettiin tottakai usein, koska syksyn lehdissä näkyy värien koko kirjo.

PikkuNeidin maalaaminen oli hieman suuripiirteisempää, mutta hän oli hyvin kiinnostunut värien levittämisestä sinne tänne.

Laitoin Neidille paperin päälle pienet kasat punaista, vihreää ja keltaista väriä, jotka hän sitten levitti haluamalleen alueelle.

Maalaamisen jälkeen askartelupöytä oli sormivärien ja vesipisaroiden peitossa. Neidin bodyn etumus oli saanut iloisia pieniä väripilkkuja. Lasten kasvoilla loisti innostus ja jäimme odottamaan lehtien kuivumista. Tässä välissä isi kävi putsaamassa askartelupöydän väriläiskät ja Neiti kävi äidin kanssa pikapesulla.

Lehtien kuivumista odotellessa lapset kuluttivat aikaa leikkimällä. PikkuMies ei ollut kiinnostunut treenaamaan leikkaamista, joten äidin kontolle jäi pienen siilin askartelu. Papereiden kuivuttua leikkasin vielä Neidin lehdet muotoonsa.

Lopulta kaikki lehdet olivat valmiita ja siili sai piikkinsä. Yhdessä PikkuMiehen kanssa sommittelimme lehdet pitkin lastenhuoneen ikkunaa ja teimme pudonneista lehdistä siilille pesän.

Ihana syksy saa tulla, illat hämärtyä ja luonto tuoda ruskansa meille ihailtavaksi. 

Kommentit (1)

Mumma

Ihanaa kun äiti jaksaa innostaa pienokaisia askarteluun, todennäköisestä sotkusta huolimatta. Lehdet ja siilinpesä sopivat upeasti syksyistä maisemaa vasten. Upeaa!!

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016