Sotkin yhden lempipaidoistani huolimattomuuttani texmarkerilla aikaa sitten enkä saanut itsepintaista tahraa irti millään. Säästin paidan kuitenkin ajatuksena käyttää kangas johonkin. Viikonloppuna sitten sain idean raidallisesta trikoojakusta ja muistin paidan. Päätin muuttaa sen ohueksi jakuksi.

Aluksi leikkasin paidan keskeltä auki (tahra oli sopivasti aivan keskellä edessä). Muokkasin kaula-aukon sopivammaksi ja kanttasin reunat sinisellä nauhalla. Tein vielä muotolaskokset eteen ja taakse. Tuunakseen kului aikaa n. tunti ja kaikki tarvikkeet löytyi valmiina.

Sain helposti yhden lempipaidoistani uudelleen käyttöön. Rakastan raitapaitoja ja juuri tämän paidan sotkeminen harmitti, siinä kun on täydelliset raidat (toisin sanoen raidat eivät tasapaksut ja raitaväli on sopiva).

Kevään edetessä tulee halu taas kaivaa raikkaat raidat ja muut kevään vaatteet sekä asusteet käyttöön. Myös kauppoihin saapuvat uudet kevätvaatteet ja kauden värit (ja varsinkin ne raitapaidat) koettelevat tahdonvoimaani ja ehkä joku uusi piriste löytää tiensä minunkin vaatekaappiini. Täytyy ehkä ensin kartoittaa mitä sieltä kaapista jo löytyy…

Kommentit (1)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016