Meille on jäänyt hirveästi harsoja lasten vauva-ajoilta. Molemmat pitivät harsoja unikavereinaan noin yksivuotiaiksi ja olihan harsoilla vaikka mitä käyttökohteita kaukalon verhosta puklurättiin.

Osa harsoista on päätynyt lattiaräteiksi, muutaman säästin silitysliinoiksi. Silti niitä vielä oli kasa hyllyllä odottamassa. Lopulta päätin tehdä harsoista petivaatteet vanhaan isäni vintiltä löytyneeseen nuken kehtoon.

Yhden harson asetin niine hyvineen lakanaksi nuken patjan päälle. Tyynyksi löytyi minun vanha vauva- (tai kaste-) tyyny.

Peittoa varten otin kolme harsoa, jotka asettelin päällekkäin: alimmaiseksi laitoin haluamani pääliosan oikeinpäin (tähän tein pienen taitoksen), sitten peiton takakappaleen nurjapuoli ylöspäin (etu- ja takakappaleen oikeat puolet vastakkain) ja päällimmäiseksi peiton sisään jäävän harson. Ompelin osat yhteen reunoista jättäen kääntöaukon ja lopuksi käänsin peiton oikein päin. Harsin vielä pitsireunuksen kiinni peiton päälle jäävän taitokseen koristeeksi.

Nyt nukella on kovin pehmoinen ja lämmin peitto. PikkuNeiti on aivan innoissaan uudesta nukensängystään ja peittelee vauvanukkeaan (joka on muuten minun n. 20 vuotta vanha BabyBorn) mielellään sänkyyn. Uusikäyttötarkoitus on mitä mainioin ja onhan pehmoisessa vauvaharsossa mukavia muistojakin.

Kommentit (1)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016