Uuden talomme sisustus on koko ajan mielessäni ja olen pähkäillyt lasten huoneiden verhojen kanssa; minkä väriset, minkä tyyliset, kappa vai laskosverho..?

PikkuMiehen supersankari teemaiseen huoneeseen sain lopulta idean tehdä kapan, jossa on kaupungin siluetti. Etsinnässä oli siis valkoinen kappa.

Kuinka sattuikaan, samaan aikaan äitini aikoi lyhentää kutistuneet sivuverhot keittiön verhoiksi.

Hänellä ei kuitenkaan ollut ylimääräisille kankailla käyttöä, joten tein kapan niistä.  Tai oikeastaan siinä kävi niin, että minä mittasin ja leikkasin ja ihana äitini ompeli kapan minulle.

Kun kappa oli ommeltu, maalasin siihen kangasväreillä mustan kaupungin.

Ensin suojasin työskentelypöydän, koska väri on kovin sottaavaa. Seuraavaksi tein siluetin ääriviivat maalarinteipillä. Sitten aloitin maalaamisen. Hetken maalaamisen jälkeen vaihdoin työvälineen sieneen, jolla oli nopeampi tuputtaa väri kankaalle.

Kun olin saanut koko kuvion maalattua, otin maalarinteipit pois.

Kankaan piti kuivua 24h, jonka jälkeen se vielä silitettiin. Ilmeisesti kangas olisi lopuksi pitänyt vielä pestä, mutta tämän vaiheen yli hyppäsin: lopputulos olisi voinut olla valkoisen sijaan harmaa.

Olen tyytyväinen kaupunki siluettiseen verhokappaan ja mielestäni se tulee sopimaan mainiosti supersankari-teemaan ja PikkuMiehen huoneen tuleviin väreihin. Lopputuloksesta vielä lisää kun pääsemme muuttamaan.

Kävin vielä verhoja miettiessäni läpi Iso-Mummin kätköjä (hänellä on äärettömän paljon verhoja ynnä muita kankaita käyttämättöminä kaapeissaan). Löysin aivan täydelliset vanhan roosan väriset, läpikuultavat verhot PikkuNeidin tulevaan huoneeseen. Katsotaan, mitä saan niistä taiottua.

Kommentit (0)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016