Minulla ei ole taitoa vain olla, tekemättä yhtään mitään. En kuitenkaan tunne olevani stressaantunut. Osaan kyllä rentoutua, mutta siihen liittyy yleensä käsityö tai hyvä kirja. Paikoilla ollessani mietin, mitä seuraavaksi voisin tehdä. Huomaamattani siistin kotia liikkuessani huoneesta toiseen.

Minua ärsyttävät ihmiset, jotka voivat vain lekotella päivän eivätkä ole saaneet mitään aikaiseksi iltaan mennessä. Hukkaan heitetty päivä, ajattelen. Ehkä olen salaa hieman myös kateellinen.

Markkinoille on tullut aikuisten värityskirjoja, joiden luvataan rentouttavan ja purkavan stressiä. Olen niitä useaan otteeseen hypistellyt ja viimein sain aikaiseksi ostaa yhden.

Lasten jo nukkuessa otan esille värikynät ja uuden värityskirjani. Ensimmäiseksi huomaan tarvitsevani teroitinta ja hiippailen lastenhuoneeseen hakemaan sellaisen. Kun kynät ovat teräviä, tutustun kirjan piirroksiin ja aloitan kirjoittamalla nimeni etusivulle.

Ensimmäistä kuvaa värittäessäni palaan takaisin koulun penkille. Muistan, kuinka kaikista monisteista ja kirjoista värittelin mustavalkokuvia opettajan puhuessa luokan edessä. Olen tyytyväinen ensimmäisen väritykseeni ja siirryn seuraavaan. Ajatukseni virtaavat vapaasti päässäni. Välillä huomaan ajattelevani kuinka hölmöä tämä on ja seuraavaksi mietin kulunutta päivää.

Muutaman sivun väritettyäni kynän pitoon tottumattomat sormeni alkavat esittää vastalauseita ja katson kelloa; tunti mennyt huomaamatta! Siivoan kynät koteloonsa ja palautan teroittimen lastenhuoneeseen.

En osaa sanoa, tunnenko itseni rentoutuneemmaksi kuin aikaisemmin. Voin kuitenkin sanoa vain olleeni tekemättä mitään tähdellistä.  Ehkä koetan tätä huomen illalla uudelleen.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016