Oletko koskaan pohtinut, miksi Suomessa rakennetaan niin paljon niin rumia uusia taloja?

Miksi ulkomailla uudisrakennukset vanhoissa historiallisissa kaupunginosissa sopeutuvat ympäristöönsä, niin että niiden kauneutta ihaillaan, mutta Suomessa uuden pitää näyttää ”oman aikansa näköiseltä”, oli se sitten kuinka rumaa tahansa?

Pohdin tässä blogissa kauneuden mahdollisuutta palata aikamme arkkitehtuuriin, pitkän poissaolon jälkeen. Jaan näkemyksiä, ajatuksia, kokemuksia ja tunteita parhaiden ulkomaisten arkkitehtien klassismista inspiroituneista uusista töistä.

Kutsun kauneuden paluuta nykyrakentamiseen ”2000-luvun klassismiksi”, jossa kauneus olisi yksi ensisijaisesti tavoiteltavista arvoista arkkitehtuurissa, niin kuin se oli vielä ennen toista maailmansotaa.

Kauneuden arvo ymmärretään meillä esimerkiksi sisustusarkkitehtuurissa, mutta mistä löytyisi se rakennusfirma, joka tekisi Suomeen ensimmäisen 2000-luvun klassistisen kerrostalon?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen kyllästynyt rumaan, tylsään, heikkolaatuiseen ja ympäristöä ankeuttavaan uudisrakentamiseen Suomessa.

 

Haluan edistää klassisen perinteen ja kauneuden arvostuksen paluuta rakentamiseen ja osoittaa, että rumalle laatikkorakentamiselle on olemassa vaihtoehtoja.

 

Jos arvostat klassisen kauniita rakennuksia, tervetuloa mukaan myös Facebook-ryhmään: https://www.facebook.com/groups/Arkkitehtuurikapina/