Kaupallinen yhteistyö

Vintage teemaisista häistä on tullut todella suosittuja eikä olekaan ihme jos omasta postilaatikosta löytyy kutsu vintagehäihin. Vintage teemaiset häät ovat erinomainen tilausuus pukeutua menneiden aikojen tyyleihin ja tehdä matka ajassa taaksepäin kultaiseen 20-lukuun, tyylikkääseen 50-lukuun tai vaikkapa glitterinhuuruiseen 70-lukuun.  

 

Vintage teemaisissa häissä hääpari on valinnut häiden teemaksi yleensä yhden aikakauden, jonka estetiikkaa ja tunnelmaa häät jäljittelevät. Juhlapaikka voi olla koristeltu aikakauden tyyliin ja morsiusparista toinen tai molemmat ovat pukeutuneet vintage pukuun ja mekkoon. Myös juhlavierailta odotetaan häihin valitun aikakauden tyyliin pukeutumista. Vintageen pukeutuminen on hauskaa, mutta haasteellista, sillä kaikilla juhlavierailla ei välttämättä ole täysin selvää millaisiin asuihin milläkin vuosikymmenellä pukeuduttiin. Parhaimmillaan vintage häistä tulee kuitenkin onnistunut ja ikimuistoinen juhla niin hääparille kuin häiden vieraillekin.

 

Vintage häihin pukeutumiseen voi huoletta kysyä apua itse hääparilta. Näin juhlapukeutumisen suunnittelusta ja juhliin valmistautumisesta tulee helpompaa. Aito vintage tyyli luodaan tietysti aikakauden aidoilla vaatteilla, mutta jos käytetyt vaatteet eivät itseä nappaa, myyvät monet verkkokaupat nykyään myös jäljitelmiä menneiden aikakausien mekoista ja puvuista. JJ’s House ja monet muut verkkokaupat ovat hyvä paikka vintage tyylisten juhlamekkojen ostamiseen. Vinkeillämme niin morsian kuin juhlavieraatkin löytävät sopivan asun vintage teemaisiin häihin.

 

Kultainen 20 – luku on täynnä glamouria. Trendikkäisiin 20-lukua henkiviin häihin pukeudutaan kapealinjaisiin maata viistäviin mekkoihin, kiharretaan hiukset tiukoille laineilla ja punataan huulet marjaisalla punalla. 20-lukulaisilla morsiamen asu voi olla hyvinkin juhlava olematta kuitenkaan liian yliampuva, joten myös juhlavierailta odotetaan hillittyä glamouria täysin yliampuvien tyylien sijaan. Asun värimaailmaksi sopivat vaaleat tai kultaiset sävyt ja morsiamen yllä voi valkoisen hääpuvun sijaan olla esimeriksi samppanjan värinen tai norsunluunvärinen mekko. Mekko voi olla hyvinkin paljastava, sillä mekoissa oli tuohon aikaan hyvinkin avarat pääntiet.  Art deco tyyliset asusteet viimeistelevät sekä morsiamen että juhlavieraiden asut. 20 – lukua henkiviä mekkoja voi kivijalkaliikkeiden lisäksi etsiä myös verkosta.

 

50-luvun tyyliin pidetyissä häissä pulleat helmat ja näyttävä meikki ovat lähes pakollisia. Tämän aikakauden häissä morsian pukeutuu Grace Kellyn tyyliin kapeavyötäröiseen ja runsashelmaiseen mekkoon, joka vie huomion kantajansa kapeaan vyötäröön. Pitkä mekko ei ole ainoa vaihtoehto häätyyliin, vaan pitkän helman voi helposti korvata lyhyellä helmalla, joita sen ajan teemekoissa käytettiin paljon. Pullea ja lyhyt mekon helma tuo sääret kauniisti esiin ja kurottu vyötärö tuo siluettiin naisellisuutta. Juhlavieraan asuksi sopii loistavasti vyötäröä korostava kellohelmainen mekko tai kapea helmainen venepääntiellä varustettu cocktailmekko. Klassinen meikki tarkasti piirrettyine silmänrajauksineen ja punaisin huulipunineen viimeistelee tyylin. Banaaninuttura, hatut ja hiuskoristeet tuovat tyyliin näyttävyyttä.

 

70-luvulla discoglamour valtasi maailman ja aikakauden näyttävistä tyyleistä onkin helppo ottaa inspiraatiota hääpukeutumiseen. 70-luvun teemaan pidetyissä häissä ei glitteriä jää uupumaan. Morsian pukeutuu liehuvahelmaiseen ja syvään uurrettuun mekkoon tai vaikkapa hyvin leikattuun housupukuun Bianca Jaggerin tyyliin. Juhlavieraat voivat inspiraatiota tyylinsää väreistä, diskopallon välkkeestä ja Studio 54 legendaarisista vieraista. Värikkäät mekot ja glittereissä kylpevät asusteet sopivat 70 – lukulaisiin häihin upeasti.

 

Vintage tyylinen juhlamekko häihin on melko helppo löytää, sillä lähes jokainen juhlamekkoja myyvä kauppa myy nykyään menneistä aikakausista inspiroituneita mekkoja ja jäljitelmiä menneiden aikojen upeimmista tyyleistä. Häävieraan asun ei tarvitse olla autenttinen, vaan häiden teeman voi huoletta sovittaa omaan tyyliin sopivaksi. Häiden teema kannattaa kuitenkin kunnioittaa edes asusteilla ja meikillä, jos menneiden aikojen tapaan pukeutuminen päästä varpaisiin ei itseä innosta.

Artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoksista julkaisija saa pienen rahallisen korvauksen kauppiaalta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla