Joskus käy niin, että sanat jättävät. Kuin nallin kalliolle, aukomaan tyhjää suuta tai vievät hämärään hiljaisuuteen ja jättävät sinne kuulostelemaan, mitä mielessä liikkuu. Aina ei pidä sanoa ja välillä täytyy osata olla kuulolla, jotta aikanaan on taas sanottavaa. Hallinnan tunnetta tarvitsevalle sanojen puutos voi olla painajainen. Sanojen kautta luomme järjestystä, otamme ohjia käsiin tai annamme muiden tehdä sen, jotta itse saa vain mennä mukana. Hiljaisuus voi olla painostava, koska siinä ei yhtään tiedä, mitä seuraavalla sekunnilla tapahtuu. Paitsi silloin kun se ei ole. Koska hiljaisuus voi olla myös huojentavaa ja sysätä pois satojen tuhansien sanojen saasteen, jotka ovat estäneet näkemästä merkityksellisintä.

Moneen elämän tilanteeseen, erityisesti ihmissuhteisiin kaivattaisiin enemmän sanoja, mutta joskus tärkein on kirkkaimmin nähtävillä, kun kukaan ei sano yhtään mitään. Silloin ihan muut asiat alkavat puhua. Suoraan silmiin katsottu katse pyytää: ymmärrä minua. Ymmärrä vaikka se, että minun on ollut sinua ikävä. Sanomatta jätetty loukkaus antaa mahdollisuuden yrittää vielä ja mielessä muhivat ajatukset antavat armollista aikaa. Lattiaan paiskattu lelu huutaa, että en kestä ja tiskialtaaseen heitetty lautanen, auta minua. Pitkään halaukseen saa rutistettua kaiken hyvän, mitä ei syystä tai toisesta sano ja peiton alla toisen jalkaa hipaiseva jalka tuo turvaa ja toivoa silloinkin, kun ei paljoon pysty. Viereen istuminen kertoo: valitsin sinut ja levollinen unituhina, että näin on hyvä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Urbaanin sanakirjan mukaan puolivillainen merkitsee riittämättömillä aineksilla tehtyä, joka jättää paljon toivomisen varaa. Se on loistava määritelmä aidolle elämälle, joka vain harvoin on täydellistä, mutta jossa on rutkasti tilaa toivolle. Casa Puolivilla on koti ja mielenmaisema, jossa etsitään kauneutta tavallisesta ja jaetaan löydöksiä. Kapinoidaan pinnankiillotusta ja häpeää vastaan. Casa Puolivillan emäntä on pappi, äiti, puoliso, ystävä, sisko ja tytär, joka opettelee rakastamaan keskeneräisyyttä.