Palsternakka on jotenkin tosi väheksytty juures ja joutuu aina väistymään bataatin ja muiden hittijuuresten tieltä. Ihan turhaan, koska palsternakka on a) hyvää b) nopea kypsentää c) helposti saatavilla.
Palsternakka kunniaan siis!

 

Tähän paahdettujen palsternakkojen annokseen tarvitset


1 palsternakka/syöjä
sipulia
valkosipulia
texmex-Härkistä, jauhelihaa, nyhtökauraa tai mitä tahansa mitä haluat tässä käyttää
fetakuutioita
juustoraastetta (voit jättää poiskin)
avokadokuutioita

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori palsternakka ja halkaise se kahtia. Kypsennä sitä uunissa 20-30 minuuttia koosta riippuen.
Paahda sipulia ja valkosipulia pannussa ja lisää hetken päästä Härkis.
Paista hetken aikaa.

 

Kun palsternakka on valmis, kaiva siitä sisus pois. Tämä onnistuu mainiosti lusikalla. Huom! Täytteestä saat ihan valmiin aineksen palsternakkakeittoon joka sekin on hurjan hyvää. Säästä siis se jos huominen lounaskeitto kiinnostaa.

Täytä palsternakat härkiksellä, ripottele hieman fetaa ja juustoraastetta päälle ja paista vielä niin että juustoraaste sulaa.

Syö kuutioidun avokadon kanssa.
 

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat