Terkut Tukholmasta! Olipa kertakaikkiaan ihana reissu, voi että. Olisi kivaa kirjoitella siitä enemmänkin, mutta miten tämän kaiken supertunnelman saa kasattua kirjaimiksi..? #määmatka oli kuitenkin jokaikisen euron, tunnin, minuutin.. KAIKEN arvoinen.

Nyt siihen lohisalaattiin sitten, koska muuten tuosta ylisanailusta ei tule loppua. Olin saanut Urban Delistä suosituksia monelta ja suuntasinkin sinne lounaalle heti kun Södermalm-päivä koitti (kyllä, matkasuunnitelma sisälsi niin paljon kaikkea, että piti olla tarkka ja aikataulutettu ohjelma ;)). Tämä salatti on Urban Delin Spicy Salmon Saladin pikkusisko, sellainen ihan erilainen joka ärsyttävästi yrittää olla sitä mitä isosiskokin.

Minun versiooni tarvitset

150-200 g lohifilettä/syöjä (nahkaa ei käytetä joten tuo paino ei ole kokonaan käytettävissä)
hieman suolaa
puoli desiä seesamiöljyä
puoli desiä rypsi- tai oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
yhden limen mehu puristettuna
1-2 cm pala kuorittua inkivääriä puristettuna, voit käyttää myös inkivääritahnaa
salaattia
kurkkua
porkkanaa
chiliä
suolapähkinöitä
pari retiisipalloa
avokado
punainen chilipalko
hieman persiljaa tai korianteria
(seesaminsiemeniä)

Sekoita marinadin ainekset yhteen. Leikkaa lohi ihan ohuiksi pitkiksi suikaleiksi ja laita ne marinoitumaan. Ohuiden suikaleiden marinointi onnistuu jo tunnissa, parista ei ole haittaa.
Kun kala alkaa olla marinoitunut, paista se kuumalla pannulla.Et tarvitse pannuun öljyä, koska marinadi sisältää sitä niin paljon. Ohuet suikaleet paistuvat tosi nopeasti, mutta itse halusin tähän salaattiin hieman paistopintaa joten paistelin reippaasti hieman tummaksi. Voit myös grillata lohen mutta käytä sitten paistoalustaa, koska nämä suikaleet on niin ohuita.

Revi salaatti, suikaloi avokado ohuiksi suikaleiksi, pilko porkkana ja kurkku haluamaasi muotoon. Ripottele seesaminsiemeniä avokadon ja lohen päälle jos haluat. Viipaloi retiisi jos sitä haluat käyttää, pilko persilja tai korianteri samalla. Pilko chili ohuiksi renkaiksi ja levitä renkaat tasaisesti salaatin päälle. Tästä tulee sitten aika spicy varsinkin jos jätät chiliin siemenet sisälle. Viimeistele suolapähkinärouheella (tai kokonaisilla jos et jaksa rouhia niitä) ja sitten vain ääntä kohti.

Ruokamatkojen yksi parhaista puolista on tämä kotiinpaluu kun pää on TÄYNNÄ ideoita!

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat