Jos on oikein kunnolla hulinoinut, valvonut ja nauttinut kaikilla aisteilla, saattaa sitä väistämättä seuraavan väsymyksen ristiaallokossa kaivata jotain ihanaa lohturuokaa. Lohturuoan pitää olla kuin halaus, sellainen jossa haluaa pysyä. Lohturuoan pitää tuoda hyvä olo ja saada nauramaan pimeässä syysillassa. Sillä tavalla, että myös silmät nauravat. Ai paljon vaadittu ruoalta? No, miksiköhän sitä sitten kutsutaan lohturuoaksi? ;)

Kolmeen annokseen tätä ylisanailuakin näköjään aiheuttavaa couscous-kanasalaattia tarvitset

lehtikaalia
400 g broilerin filettä
1 dl couscousia (kuivana)
1,5 dl vettä
100 g fetaa murusteltuna
puolikas sitruuna
granaattiomenan siemeniä
suolaa
hieman oliiviöljyä
hieman tuoretta persiljaa silputtuna

3 rkl turkkilaista jugua "kastikkeeksi"
 

Lämmitä ensin uuni 200 asteeseen. Huuhtele sillä aikaa lehtikaalit, poista kova lehtiruoti, kuivaa lehdet huolellisesti ja revi ne sitten leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaisesti. Ripottele hieman öljyä ja suolaa lehtikaalien päälle. Paahda uunissa n 15 minuuttia.

Kaada couscous kulhoon ja lämmitä vesi kiehuvaksi (mikrossa onnistuu oikein hyvin). Kun vesi kiehuu, kaada se couscousin joukkoon ja sekoita hyvin. Anna hautua hetken. Lisää sitten suola, purista noin puolet sen puolikkaan sitruunan mehusta joukkoon. Sekoita vielä ja lisää sitten n 1 rkl oliiviöljyä. Sekoita vielä ja jätä sitten vielä hetkeksi tekeytymään.

Paista kanat pannulla öljyssä. Minä paistan nämä oliiviöljyssä, mutta jos kuulut rypsiöljykoulukuntaan niin paista sitten sillä.
Mausta fileet suolalla molemmin puolin paiston aikana. Purista sitten loput sitruunamehusta pannulle kanojen joukkoon.

Hakkaa granaattiomenan siemet irti omenasta. Helpoin tapa on halkaista omena keskeltä, laittaa tiskialtaaseen kulho, ottaa sitten granaattomena käteen ja hakata siemenet irti vaikka kaulimella siellä tiskialtaassa. Esiliina on ystäväsi tässä. ;)

Levitä sitten valmiit lehtikaalit laakealle vadille. Levitä couscous päälle ja kanat sitten siihen päälle. Murustele feta kanojen päälle ja koristele granaattiomenan siemenillä. Lisää persiljahakkelus vielä päällimmäiseksi ja tadaa, lohturuoka on valmis.

Syö tämä salaatti vaikka turkkilaisen jugun kanssa. Voit toki käyttää vaikka oliiviöljyä kastikkeena.

 

Ainiin, tärkein unohtui: tuskailin haukotellen mitä tähän tekstiin kirjoittaisin. Tyttäreni sanoi puhelimen näytön ja karkkipussinsa takaa että "no kirjoita että rakastat mua."
Oli hyvä neuvo. Rakastan sua kulta ihan hirveästi, äidin rakkain. <3

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat