Blogi on ollut lomilla kanssani, terkkuja Kreikasta! Siellä oli melkein yhtä lämmin kuin Suomessa, hehee.

 

 

Mies, jonka kanssa minulla on vuosia yhteistä historiaa muutti tässä taannoin Itävaltaan.
Eräänä iltana sitten tapahtui se väistämätön, eli tuli tilanne johon piti tuoda mukanaan oman maan perinteistä herkkuruokaa. Sähköpostini kilahteli vinkkien toivossa, ja hyvin lyhyen neuvonpidon jälkeen suomalaiseksi perinneherkuksi valikoitui mustikkapiirakka.

Tässä se ohje, jonka hänelle sähköpostittelin ja josta syntyi niin hyvä mustikkapiiras, ettei sitä valitettavasti jäänyt leipurille itselleen säästöön. Kuvakin tuli suoraan Itävallasta, kiitos leipurille!
 

Pohja:
100 g voita/marg
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
Mustikoita (ei tarvitse sulattaa)
1 prk kermaviiliä tai pari desiä turkkilaista jugua tai vaikka maitorahkaa
1 muna
0,5 dl sokeria

175 astetta 30-40 minsaa (mun uunilla 45 min)

Vatkaa sokeri ja pehmeä voi vaahdoksi (tsemppiä vaan jos ei ole sähkövatkainta ). Lisää muna, vatkaa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Vatkaa ja taputtele vuokaan.

Sekoita kermaviili/jugu/tms, muna ja sokeri keskenään, kaada taikinan päälle vuokaan ja levitä marjat päälle. Jos on kovin jäisiä mustikoita niin älä laita kauhean paljoa. Jos käytät turkkilaista jugua tai varsinkin maitorahkaa niin kannattaa lisätä vielä pari tl sokeria/vaniljasokeria joukkoon.
Sit vaan uuniin ja yöksi jääkaappiin. Jos löydät jostain pensasmustikoita niin nekin toimii, jos käytät vadelmia niin laita reilummin sokeria.

 

Itävaltaan muuttanut leipuri on oikeinkin fiksu, mutta sattuneesta syystä kirjoitin tämän reseptin kuitenkin aika hyvin avattuna. Syy siihen on eräs grilli-ilta, kun keskustelimme aiheesta ”Mitä tarkoittaa  ”Raasta limen kuori marinadiin” ja miksei tätä tehtävää voi hoitaa juustohöylällä”.

Sekin oli aurinkoinen kesäinen ruokamuisto, joka on naurattanut monta kertaa jälkikäteen. Juuri siis sellainen muisto, joka on hyvin monelle suomalaiselle tästä ihan tavallisesta, perinteisestä mustikkapiirakastakin jäänyt.

 

Terkkuja itävaltaan!

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat