Tiedätkö miltä onnellisuus tuoksuu?
Se tuoksuu juuri tältä miltä täällä nyt. Chililtä, valkosipulilta, uunipaahdetuilta tomaateilta, savulta..

Blogin ajastustoiminnon avustuksella kirjoitan tätä lauantai-iltana. Kello on vartin yli kahdeksan, kaikki lihakseni jomottavat rankan hölkkälenkin jälkeen (kadonneen juoksukunnon metsästäminen ei ole niinkään onnellinen asia, I’ll tell you that..) ja lauantaidinnerini johdosta koko kodin on vallannut ihan uskomaton makujen sekamelska tai sinfonia, ihan miten haluaa asiaa katsoa. Vietän tänä viikonloppuna oman ajan viikonloppua, sekin tuntuu nautinnolta.


No, fiilistely sikseen ja faktojen pariin. Tässä tulee resepti lauantaiseen lohi-ateriaani.

Teriyaki-lohi, chilikatkaravut ja coleslaw

Yhteen annokseen tarvitset

lohimedaljongin
hieman katkarapuja
chilipalko tai chilikastiketta (itse käytin srirachaa ja sweet chili saucea)
punakaalia
porkkanan
limen
valkosipulia
teriyaki-kastiketta (voit tehdä tämän itse tai ostaa kaupasta)
lehtipersiljaa (ei millään tavoin välttämätön)
seesaminsiemeniä (ilmankin pärjäät jos ei satu olemaan)
öljyä paistamiseen

Aloita projekti jo iltapäivällä. Laita lohimedaljonki muovirasiaan ja kaada hieman teriyaki-kastiketta päälle.
Pilko samaan aikaan punakaali ja porkkana pieniksi suikaleiksi ja paloiksi. Lisää lehtipersijahake.(Voit käyttää myös korianteria jos haluat.) Sekoita joukkoon hieman suolaa, sokeria, puolikkaan limen mehu ja puolikas ruokalusikallinen srirachaa. Tällä määrällä coleslawista tulee aika mausteista, joten jos polttelu ei ole sinun juttusi, käytä tuohon joko miedompaa sweet chili-kastiketta tai jätä chilikastike kokonaan pois.
Anna lohen ja coleslawin marinoitua omissa astioissaan muutaman tunnin.

Kun nälkä yllättää, sulata ensin katkaravut mikrossa melkein suliksi asti. Voit toki laittaa ne suoraan pannullekin, mutta sitten ne sulavat vasta siinä ja muuttuvat helposti ylikypsiksi.
Laita pannulle reiluhkosti öljyä ja pilkottu valkosipuli. Jos käytät tuoretta chiliä, puolita se, poista siemenet ja pilko pieneksi. Jos käytät chilikastikkeita, laita pannulle hieman sweet chili-kastiketta ja pieni määrä srirachaa. Voit paistaa ilman tuota srirachaakin jos et pidä tulisesta. Purista pannulle puolikkaan limen mehu.

Lisää katkaravut kun pannu on kuuma. Paistele niitä hetki niin, että kaikki mausteet tarttuvat katkarapuihin.
Kun ravut on valmiit, kaada ne lautaselle ja laita lohimedaljonki kuumalle pannulle. Kaada päälle marinointiastiassa oleva teriyaki-kastike.

Paista medaljonki kypsäksi ja kasaa näistä annos. Nautiskele, tai ainakin minä niin tein.

Ainiin se savuinen tuoksu? Ikkuna on auki ja viereisessä talossa lämmitetään puilla. Onnellista iltaa! (Ja pahoittelut kuvan laadusta. Keittiössäni ei vaan yksinkertaisesti valo riitä ruokakuviin näin syysiltoina.)

 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram