Kaltaiseni talvi-ihminen on juuri tällä hetkellä onnellisimmillaan. Tämän parempia säitä ei vaan yksinkertaisesti ole olemassa! Neljä astetta pakkasta, paljon lunta ja aurinko pilkistelee varovasti, ihan kuin kevättä lupaillen. Jos joku nyt mutisee lumesta tai kylmyydestä niin kyllä, minäkin kaivelin loppuviikosta autoani aura-auton jäljiltä aivan järjettömästä  lumikinoksesta. Työkaluna toimi korollinen nilkkurini, koska suuresta työajomäärästä huolimatta autoni omistaja (=minä) huolehtii näköjään aika huonosti auton työkaluvarustelusta..


Tämä pasta syntyi sunnuntailounaaksi pakkasulkoilun jäljiltä. Resepti kehittyi sellaisessa tilanteessa, jossa kaapissa ei oikeastaan ollut "mitään", mutta nahistuneet kirsikkatomaatit, hieman epäilyttävä lehtikaalipussi ja yksinäinen ja hylätty halloumikimpale löysivät kuitenkin toisensa ja tadaa, taas tuli ruoka pöytään ilman että kenenkään tarvitsi raahautua kauppaan.

Tähän herkkuun tarvitset

spagettia tai muuta haluamaasi pastaa syöjien määrän mukaan
halloumijuustoa
kirsikkatomaatteja
pussillinen lehtikaalia
n. 1 dl parmesaania raastettuna
sitruuna
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
ripaus sokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pese kokonaiset tomaatit, laita ne kulhoon. Kaada hieman oliiviöljyä päälle, ripottele päälle suolaa ja sokeria. Kääntele tomaatit, suola ja sokeri huolellisesti sekaisin. Laita tomaatit uunivuokaan ja paahda uunissa puolisen tuntia.
Pese ja kuivaa lehtikaalin lehdet, älä käytä kovaa lehtiruotia. Raasta parmesaani. Laita lehtikaali ja puolet parmesaaniraasteesta monitoimikoneeseen, lisää 3 ruokalusikallista oliiviöljyä. Tee sekoituksesta pestoa, mutta varaudu siihen että saat käyttää monitoimikonetta jonkin aikaa. Lehtikaali on aika sitkeää. Kaada pesto kulhoon ja mausta se suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja todennäköisesti tarvitset myös ripauksen sokeria. Lehtikaali on aika kitkerää raakana, mutta älä pelästy makua! Halloumi ja tomaatit leikkaavat siitä kitkeryyden valmiissa annoksessa, joten älä sokeroi liikaa! Laita pesto jääkaappiin maustumaan.
Kuutioi halloumit ja paista ne pannulla. Keitä spagetti.
Kun pasta on valmista, kaada se kulhoon ja lisää pesto. Sekoita hyvin ja lisää hieman oliiviöljyä jos tarvitsee.

Kokoa annokset ja ripottele toinen puolikas parmesaaniraasteesta päälle.


Suolainen halloumi, makeahkot tomaatit ja hapan lehtikaali sopivat mainiosti yhteen, maista vaikka.

Tiedätkö muuten mikä hetki nyt on? Voi kyllä. Nyt on päiväunihetki.
 

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat