Joskus oli tutkittu nuorten suosikkiammatteja ja aika korkealla sillä listalla oli "julkkis". Nyt siis haloo kaikki nuoret, ensinnäkään "julkkis" ei ole ammatti ja toisekseen julkisuus ei voi mitenkään olla millään tavalla tavoiteltava tila, sanoo tämä piilointrovertti.

Kuitenkin, on yksi pieni juttu jonka vuoksi haluaisin olla julkkis. Se juttu on Glorian Ruoka ja viini-lehden viimeisen sivun haastattelu, jossa saisi vastata ihaniin ruokakysymyksiin. Koska olen aikuinen ja voin vaikuttaa elämääni tietyissä määrin, vaikutan siihen nyt vastaamalla näihin kysymyksiin ilman julkkisstatustakin. Näiden jälkeen palaan takaisin ihanaan julkisuudettomaan elämääni.

 

1. Jos avaisit jääkaappini: huomaisit, että siellä on aina appelsiinimehua ja parmesaania. En juo kahvia (kovinkaan tottuneesti), mutta aamumehusta ei voi luopua!
2. Jos jotain nyt himoitsen: just nyt en mitään, juuri söin. Ruokahimot liittyvät yleensä hetkiin, aterioihin ja kokonaisuuksiin, ei niinkään yksittäisiin juttuihin. Kouvolan lakua, Fazerin sinistä ja oikein kunnon salmiakkia toki saatan himoita joskus.
3. Jos jotain en halua lautaselleni: äääh, en keksi. Hunajamarinoituja kanasuikaleita? Niitä en oikein ymmärrä.
4. Jos jotain haluan oppia kokkaamisesta: liharuokien kokkaaminen voisi olla sellainen juttu! Tosi vähän tulee tehtyä liharuokia ja kyllähän sellainen lihan abc tulisi varmaan ihan tarpeeseen. Ja koska olen hieman hienohelma niin kalan perkaaminenkin voisi olla yksi tälle fileitä ostavalle prinsessalle opetettava juttu..
5. Jos jotain kokkia ihailen: varaukseton ihailuni kohdistuu kaikkiin ammattikokkeihin, miten heistä voi yhden muka valita?
6. Jos jotain inhoan: niin sitä, että hyvä ruoka pitäisi jotenkin Ansaita. Höpönpöpön. Jos haluat syödä jäätelöä niin syö, lenkkeile sitten hyvinvointisyistä. Liikunnan pitää olla iloista, ei hyvien ruokahetkien maksutapahtuma.
7.  Jos saisin valita jotain keittiötarvikeliikkeestä: se olisi uusi yleiskone. Taikinakoneeni on about samanikäinen kuin sen käyttäjäkin. Tai ainakin siltä tuntuu.
8. Jos valitsisin maailman parhaan herkun: se olisi varmasti jotain suomalaista perusruokaa. Ahventa, kantarellia, mansikkaa..
9. Jos tilaan baarissa juoman: se on poikkeuksetta kuohuviiniä. Olen superhuono baarissakävijä iltaunisuuteni vuoksi, mutta kuohuviinillä ei voi mennä vikaan missään tilanteessa.
10. Jos lähtisin ruokamatkalle: lähtisin melkeinpä mihin vain! Rakastan Skotlantia, mutta ruokamatkakohde se ei ole.. ehkä Italia? Rakastan myös norjalaisia kalatoreja.
11. Jos voisin kutsua illalliselle kenet tahansa: kutsuisin edesmenneen isomummoni. Hän odotti lakkiaisiani kuin kuuta nousevaa, mutta menehtyi vain pari kuukautta niitä ennen. Hän syntyi vuonna 1908, ja hän voisi opettaa minulle hienoja vanhanajan keittiökikkoja. Lisäksi hänellä oli erinomaisen leikkimielinen luonne, vai mitäpä tuumitte siitä, että hän opetti minulle miten karataan kotoa teini-ikäisenä?
12. Jos voisin syödä vain yhtä ruokaa loppuelämäni: valitsisin jonkun suomalaisen ruoan. Karjalanpaistin, ahvenet, uudet perunat, kotimaiset mansikat. Eikö tämä ole vain yksi ruoka?
13. Jos olisin jälkiruoka: olisin mansikka ja shampanjalasillinen. En ole niinkään jälkiruokaihminen, mutta shampis kelpaa aina. Ja mansikat.

Hei nyt on sun vuoro! Mitäs vastaisit?

Nyt palaan takaisin hämäläiseen introverttiin elämääni. Huh, olipa tämä julkisuus raskasta.

Kommentit (2)

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015
1/2 | 

Haha. Hauska. En oo oikein ruokaihminen - ainakin väitän syöväni vain elääkseni, nääs. Ja oma julkkishetkeni kesti vain pari minuuttia -  ei siitä enempää. Mutta siksi voisin ehtiä vastaamaankin vain pariin kysymykseen. Enempään ei asiantuntijuuskaan riittäisi. Mutta vähän muokaten: Mikä keittiöväline olisin?

 - Tiskirätti! Olo vähän sama; ruttuinen, tahroja ja iän tuomaa töhnää pinttyneenä pintaan. Luulen myös jynssääväni jatkuvasti kodin pintoja - se vain ei näy missään. Rätti siis vain lojunee jossain nurkassa. Ihan kuin mä! :)

Iloa kesääsi toivottaen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat