PIstaasipasta alkoi vilkkua kaikenlaisissa yhteyksissä jo kesällä, mutta nyt se sitten tuli toteen elokuun Allt Om Matissa. Ja miten? Siis ihanasti! Kokeile tätä jos tykkäät pastakokeiluista. Tästä tulee meidän ruokalistan vakiovieras. TästäKIN pastasta!
Mikähän siinä muuten on, että pasta on aivan erinomainen perjantairuoka? Kuin lämmin, lempeä halaus pitkän työviikon jälkeen. Takuuvarma telkkaeväs, ihanaa pihakeinuruokaa ja syksyn tullen sopii myös kynttilänvaloon. Iso käsi perjantaipastalle siis!

Tähän neljän hengen annokseen tarvitset

300 g fusillipastaa
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
25 g kuorittuja pistaaseja
0,5 tl fenkolinsiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl maitoa
1 dl kermaa
2 rkl sitruunanmehua
0,5 tl vaaleaa balsamicoa
10 basilikanlehteä
suolaa

muutama basilikanlehti koristeluun

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Murskaa pähkinät. Hakkaa fenkolinsiemenet morttelissa tai veitsenterällä pieneksi. Paistele sipulia, valkosipulia, fenkolia ja pistaaseja öljyssä muutama minuutti.
Lisää maito, kerma, sitruunanmehu ja balsamico. Anna kiehua matalalla lämmöllä 20 minuuttia.
Keitä pasta kypsäksi, säästä n. desi keitinvettä. Kun kastike on kiehunut, lisää sinne 10 basilikanlehteä, suolaa ja aja sauvasekoittimella sileähköksi. Maista ja suolaa lisää jos se sitä kaipaa.
Kun pasta on kypsää, valuta se ja kaada sitten pistaasikastikkeen sekaan. Sekoita hyvin. Jos pasta vaikuttaa kuivalta, lisää säästetty keitinvesi. (Jos kuitenkin heitit sen jo pois, lisää hieman oliiviöljyä.)

Kaada lasillinen lempijuomaasi, on se mitä tahansa. Laita villasukat jalkaan jos on syksy.
Nauti pastasta. Onhan ilta ja olet varmasti sen ansainnut tänään.

Halaus! <3
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat