Kirjoitukset avainsanalla Esko Valtaoja

Karismaattinen Esko Valtaoja kertoo tänään ilmestyneessä Glorian Ruoka&Viinissä viskinautinnoista.

Oma ensikosketukseni skottiviskeihin tapahtui vuosia sitten kun mies, joka sai sydämeni hakkaamaan ja polveni tärisemään suuteli minua ensimmäisen kerran juuri skottiviskin juotuaan. Maku oli tyrmäävä! Skottiviskin maistaessani mietin, että tämä ei voi onnistua enkä tiedä mietinkö enemmän miestä vai viskiä.. Niinhän siinä sitten kuitenkin kävi, että miehen kanssa se oli menoa saman tien ja moneksi vuodeksi eteenpäin, mutta viskiin rakastuminen vaati hieman enemmän aikaa ja totuttelua.

Viskinautintoihin totuttelemista ei ilmeisesti pitäisi ikinä aloittaa Laphroaigista (oikea ääntämistapa on lafroig) tai Bunnahabhainista (oikea ääntämistapa bunahaban) tai muista savuisista skottiviskeistä, mutta eipä ainakaan tarvitse totutella niihin helpompiin.. Ja onhan noissa sekin ettei kukaan osaa lausua noita nimiä ennen kuin on juonut parit viskilasit alle!

En tiedä olenko vieläkään mikään varsinainen fani, mutta joissain tilanteissa tulee mieleen että tähän sopisi skottiviski. Ja myöntäkää pois, onhan siinä jotain aivan hemmetin naisellista kilistellä jääpaloja (en tiedä onko tämä virhe vai ei, mutta minun viskimieltymykseeni pari jääpalaa sopii) viskilasissa.

Retket Lagavulinin ja Laphroaigin tislaamoihin Islaylle olivat äärimmäisen hienoja ja ikimuistoja kokemuksia. Tiedän siis hyvin miltä viski maistuu kun sitä kaadetaan pullosta lasiin marraskuisessa Suomessa ja miltä se maistuu kylmässä ja tuulisessa Skotlannissa suoraan tislaamon tynnyristä laskettuna.

Päivän etätyöt tehty, lapsi ruokittu ja nyt mulla on treffit juoksukenkien kanssa (ennenhän niitäkin kutsuttiin lenkkitossuiksi mutta nykypäivän terävässä kilpailuyhteiskunnassa sana "lenkkitossu" on ilmeisesti liian pehmeä ja nautintoon viittaava termi?).

 

 

"We are the world today
We lost the spark
And that's the worst part
But you gotta take the good with the bad
No matter what cards you got
You still gotta play your hand
When it gets hard
You gotta stay strong
You'll see what I mean one day
We are the world today

Worst part is over
Signs will show you when you're through
It's always the darkest before you see the light
You keep on falling
Hear me calling out to you
Just don't give up
Don't let nobody break you down"

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat