Kirjoitukset avainsanalla Kesäloma

Terveisiä Prahasta! Praha on tämän kuun uusi juttuni, uudenvuodenlupaustani tiukasti noudattaen siis!

Praha-jutut voisi tiivistää hyvinkin pieneen pakettiin ja yhteen lauseeseen: "Siellä oli ihanaa". Yleisönpalvelijana haluan kuitenkin laajentaa tuota hieman..

Kohta 1: Ruoka. Tästähän se on aloitettava. Olin hieman kauhuissani etukäteen, koska Tsekit kuuluisana olut- ja lihamaana kuulosti Hieman.. noh, ei mun jutulta. Söin kuitenkin ihan huippusalaatteja, kuohuviini oli kylmää ja liharuoatkin nameja. Maistakaa shis-kebabia. Ja ostakaa Gyrosia niistä street food-kioskeista. Alatte hymyillä, vannon.

Kohta 2: Hintataso. Ihan käsittämätöntä. Esimerkkinä syöminen. Esimerkiksi viimeisen illan illallinen: kaksi alkuruokaa, kaksi pääruokaa, pieni kannullinen punaviiniä ja iso olut= 27 euroa. Siis oikeasti. Kallein ravintolalasku taisi olla siinä 30 euron luokkaa. Ja huh miten hyvin tuli syötyä! (Matkaseuralainen punnitsi painonsa nousseen neljä kiloa neljän päivän aikana.)

Kohta 3: Olut. En juo sitä mutta se iso tuoppi maksoi noin euron. Kaupassa vielä huomattavasti vähemmän.

Kohta 4: Kaupunki. Hirveästi nähtävää, mielenkiintoinen historia, kaikki kävellen saavutettavissa. Tosin: järkevä matkailija käyttäisi ehkä julkisia kulkuneuvoja eikä kävelisi 30 kilometriä päivittäin kuten me. Turhaa siinä enää ihmetellä miksi joka ilta on ihan poikki jos askelmittari näyttää 35000 askelta joka ilta..  Mutta upea kaupunki, menkää jos ette ole olleet! Kaikille löytyy jotain, vannon!

Kohta 4: Kengät. Te ette usko tätä. Koko kaupunki on täynnä kenkäkauppoja, joissa kaikenlaiset IHANAT kengät maksavat alkaen 4 euroa parilta. Ostin vain kolme paria kenkiä, mutta vähän jäi vielä muutamat harmittamaan. Eteisessä kiiluva timanttisandaalinelikko huutelee tuolta ettei niitäkään tulla hirveämmin käyttämään, mutta miettikää nyt itse miltä timanttisandaalit näyttävät ruskettuneissa jaloissa joissa on kirkkaanpunaista kynsilakkaa varpaissa.

Kohta 5: Prahassa oli niin kivaa, että vaikka itse tulin jo eilen kotiin, matkalaukkuni saapui vasta tänään. Se halusi jäädä joko Prahaan tai sitten se matkusti jonnekin muualle Eurooppaan pienelle minilomalle. En tuomitse, olisin itsekin voinut niin tehdä. Arvatkaa vaan miltä maistuu salmiakki joka on ollut 1,5 vuorokautta suljettuna samaan tilaan uusien nahkakenkien kanssa? Kyllä. Se maistuu nahkakengältä.

 

Tänään voitte kuunnella Iron Maidenia, niin minäkin teen. Omalta parvekkeeltani seuraan Hämeenlinnan livekeikkaa. :)
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lauantaina on taas aika laulaa Suvivirsi ja itkeä koulun pihassa. Takuuvarma asia tuo jälkimmäinen.

Se tarkoittaa perhe-elämän näkökulmasta lukuisia asioita, kuten esimerkiksi:

 

 1. Kotiin pitää varata ruokaa. Siis paljon ruokaa. Yhtäkkiä sitä taas huomaa ettei koulussa ole lounasta tarjolla kesäaikaan.
   
 2. Kotiin pitää varata välipalaa. Siis paljon välipalaa.
   
 3. Pannukakkua pitää tehdä käsittämättömiä määriä, koska lapset liikkuvat laumoissa. Lapset myös syövät pannukakkua ihan käsittämättömiä määriä.
   
 4. Siivoukseen kannattaa suhtautua rennosti, koska nuo edellämainitut laumat tekevät tuhoja ympäristössään. Kun perheen aikuisväestö palaa töistä, joka paikassa on hillotahroja, maitolaseja ja muuta rekvisiittaa. Kesän tullen lapsi unohtaa normaalit siisteyssäännöt ja alkaa elää huoletonta kesäelämää.
   
 5. Vaaleat matot kannattaa rullata pois, koska kesälapsen tunnistaa pikimustista varpaista ja hukatuista kengistä.
   
 6. Kotiin tulee varata määrättömästi kolikoita, koska joka päivä on se tilanne että lapsen Pitää Päästä uimalaan/jäätelökioskille/kotieläinpihaan/New Yorkiin juuri nyt.
   
 7. Puhelimen akku tulee ladata joka yö ja siinä tulee olla äänet mahdollisimman kovalla. Siten on helpompaa vastata kesken palaverin tulevaan tuhanteen soittoon joka käsittelee aiheita ”mullontylsää", "saaksmäottaajätskiä", "missä on laastaria" sekä "miksi isi/äiti/mummi/eno/täti ei vastaa puhelimeen”.
   
 8. Alat olla väsynyt, koska lapsen kesäloma asettaa koko jengin jonkinlaiseen kesämoodiin eikä kukaan mene nukkumaan ajoissa. Johtunee esimerkiksi siitä, että noiden kohdassa 5 mainittujen varpaiden puhdistaminen vie noin kolme tuntia aikaa joka ilta.
   
 9. Lapsi alkaa näyttää peikkolapselta koska hiusten kampaaminen on ikävä, arkielämään kuuluva velvollisuus, josta voi lomalla luopua.
   
 10. Vanishia kuluu suunnattomia määriä, koska lapsen jokaisessa vaatteessa on jäätelötahra johon on tarttunut hiekkaa ja pikkukiviä.

 

48 tuntia ja sitten tuo on alkanut. Voi tule jo kesä ja loma. <3

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat