Kirjoitukset avainsanalla berliini

Kesäkuun viimeisenä päivänä vuonna 2010 olin Berliinissä ja matkustin täpötäydessä junassa Wuhlheiden stadionille Pearl Jamin keikalle.

Tapasin junassa pari käsittämättömän pitkää norjalaista komistusta. Heidän ehdoton toiveensa oli kuulla keikalla Black, jonka lyriikoita lainaan tuolla alempana (itselläni biisitoiveet olivat Amongst the waves ja Given to fly, molemmat toteutui). Ihmettelin norjalaisten toivetta koska mielestäni tämä ei edes ollut lähellekään paras Pearl Jam-biisi.

Muutama tunti myöhemmin seisoin täydellä Wuhlheidella kyyneleet valuen pitkin poskia ja lauloin tätä kymmenientuhansien muiden ihmisten ja Eddie Vedderin kanssa.

Olen monesti sanonut etten pysty kertomaan siitä keikasta mitään koska se oli niin pakahduttavaa. Se pitää vieläkin paikkaansa. Vielä viidenkään vuoden jälkeen en pysty sanoin kuvaamaan sitä käsittämätöntä tunnemyrskyä mikä siellä oli. Voisin kuvailla iltaa, biisejä, yleisöä, kymmeniätuhansia ihmisiä kävelemässä pois stadionilta laulaen yhteen ääneen samaa biisiä, sitä kun bändi itki ja yleisö itki ja sitä miten kaikki kymmenettuhannet ihmiset olivat yhtä musiikin kanssa. Roskilden festarikatastrofista oli kulunut kymmenen vuotta ja ne muistot herkistivät kaikki. Huomaan edelleen herkistyväni näille muistoillekin. Sydän hakkaa kun ajatteleekin. Sen illan fiilikset on piirtyneet mun mieleen käsittämättömän hyvin, pienetkin jutut. Pearl Jam on mulle maailman suurin bändi.

 

Sen illan jälkeen olen tätä biisiä rakastanut.

 

"How quick the sun can drop away
And now my bitter hands cradle broken glass
Of what was everything
All the pictures have all been washed in black, tattooed everything
All the love gone bad turned my world to black
Tattooed all I see, all that I am, all I will be
I know someday you'll have a beautiful life,
I know you'll be a sun
In somebody else's sky, but why, why, why
Can't it be, can't it be mine"

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat