Kirjoitukset avainsanalla lihapullat

Syön aika paljon kala- ja kasvisruokaa ja hyyyvin vähän lihaa. Etenkin lihaeineksille hieman irvistelen, sillä tavalla salaa ja ylemmyydentuntoisesti.

Mies, jonka nurkissa aika usein lojun, syö lihapitoista miesruokaa. Myöskin niitä lihaeineksiä eli valmislihapullia ja meetwurstia. Ja jostain syystä minäkin olen huomannut kuinka hyviä jotkut korkealla lihapitoisuudella varustetut valmislihapullat ovat. Vaikka hänen kuultensa hymähtelenkin valmispullapaketeille ja ihmettelen suureen ääneen mitä järkeä on ostaa valmispullia kun itsetehdyt olisivat niin hyviä ja niiin helppoja tehdä, huomaan kuitenkin varastavani niitä lihapullia tuolta jääkaapista kiihtyvään tahtiin.

Nytkin olen täällä yksin ja yhtäkkiä avaamattomasta Kivikylä-paketista tulikin avattu ja vajaa. En kuitenkaan voi tunnustaa tätä rikollista toimintaani hänelle, sehän veisi pohjan kaikelta moralisoinnilta ja hymähtelyltä.

Vaihtoehtoni ovat

A) Syödä paketti tyhjäksi ja hävittää tyhjä laatikko
B) Ihmetellä ääneen mitä lihapullille on tapahtunut
C) Mennä kotiin ja kieltää käyneeni täällä tänään

 

Ehdotuksia?
Minä ehdotan teille että ostakaa niitä Kivikylän lihapullia ja syökää niitä kylmänä suoraan paketista. On hyvää.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eilenhän juuri kirjoitin, että marraskuun pimeyteen voi vedota kaikissa tapauksissa. Asia pitää paikkaansa myös keittiössä, jossa ei aina jaksa hirveämmin touhuta. Voin antaa loistavan vinkin tällaisiin päiviin. Pastavuoka, jonka aktiiviseen kokkaukseen menee kymmenisen minuuttia ja joka maistuu ihan siltä, että joku italialainen pulska matriarkka olisi kokannut sitä puolitoista vuorokautta lyöden välillä perheen maistiaisia kaipaavia jäseniä puukauhalla sormille.

Osta

-valmistortellineja (ne pinaatti-ricotta-täytteiset on todella jees)
-purkki Muttia
-laadukkaita valmislihapullia (itselläni oli Kivikylän chililihapullia)
-basilikaa
-mozzarellaraastetta

Kaada Mutti kattilaan, lisää sokeria, suolaa, vaaleaa balsamicoa jos löytyy, valkosipulia ihan reippaasti ja vähän mustapippuria. Keittele kymmenisen minuuttia. Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa tortellinit valmiiksi, pari kolme minuuttia riittää.
Voitele vuoka, kaada pohjalle hieman tomaattikastiketta. Lado vuokaan vuorotellen tortellineja, lihapullia, kaada tomaattikastiketta ja ripottele juustoraastetta välillä sekaan.
Ripottele loput juustot vuoan päälle, työnnä koko komeus uuniin. 175 astetta ja 25 minuuttia tekee taikoja ja ehdit samalla ottaa pienet torkut. (Pyydä jotain valveillaolevaa perheenjäsentä herättämään kun ruoka on valmis eikä ole pahitteeksi jos hän hieman valvoo uunia samalla.) Ripottele basilikahakkelusta vuoan päälle ja syö.

Tästä muuten riittää pariksi päiväksi lounastakin ja maut vain syvenevät päivien mittaan. Tämä ruoka on arkiruokien top-listan kärkipäässä, lupaan! Hirveän hyviä kuvia tästä ei saa, onhan tämä ihan sellainen perinteinen vuokaruoka. Mutta maistuu hyvältä silti!

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat