Kirjoitukset avainsanalla arkiruoka

Eilenhän juuri kirjoitin, että marraskuun pimeyteen voi vedota kaikissa tapauksissa. Asia pitää paikkaansa myös keittiössä, jossa ei aina jaksa hirveämmin touhuta. Voin antaa loistavan vinkin tällaisiin päiviin. Pastavuoka, jonka aktiiviseen kokkaukseen menee kymmenisen minuuttia ja joka maistuu ihan siltä, että joku italialainen pulska matriarkka olisi kokannut sitä puolitoista vuorokautta lyöden välillä perheen maistiaisia kaipaavia jäseniä puukauhalla sormille.

Osta

-valmistortellineja (ne pinaatti-ricotta-täytteiset on todella jees)
-purkki Muttia
-laadukkaita valmislihapullia (itselläni oli Kivikylän chililihapullia)
-basilikaa
-mozzarellaraastetta

Kaada Mutti kattilaan, lisää sokeria, suolaa, vaaleaa balsamicoa jos löytyy, valkosipulia ihan reippaasti ja vähän mustapippuria. Keittele kymmenisen minuuttia. Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa tortellinit valmiiksi, pari kolme minuuttia riittää.
Voitele vuoka, kaada pohjalle hieman tomaattikastiketta. Lado vuokaan vuorotellen tortellineja, lihapullia, kaada tomaattikastiketta ja ripottele juustoraastetta välillä sekaan.
Ripottele loput juustot vuoan päälle, työnnä koko komeus uuniin. 175 astetta ja 25 minuuttia tekee taikoja ja ehdit samalla ottaa pienet torkut. (Pyydä jotain valveillaolevaa perheenjäsentä herättämään kun ruoka on valmis eikä ole pahitteeksi jos hän hieman valvoo uunia samalla.) Ripottele basilikahakkelusta vuoan päälle ja syö.

Tästä muuten riittää pariksi päiväksi lounastakin ja maut vain syvenevät päivien mittaan. Tämä ruoka on arkiruokien top-listan kärkipäässä, lupaan! Hirveän hyviä kuvia tästä ei saa, onhan tämä ihan sellainen perinteinen vuokaruoka. Mutta maistuu hyvältä silti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arkiruoan pitää olla hyvää. Ja nopeaa. Yksi parhaista on varmasti MeNaisista joskus bongattu karitsa-perunapaistos, jossa ensin paistetaan karitsanjauhelihaa sipulin ja valkosipulin kanssa, maustetaan ja kaadetaan astiaan.
Sen jälkeen pannulle ladotaan ohuita perunaviipaleita ja annetaan paistua hetken aikaa. Jauhelihat kumotaan perunoiden päälle, koko komeuden päälle rikotaan pari kananmunaa ja vielä tuoretta rucolaa, tomaattia ja sipulia.

Ihan nerokasta! Ja hyvää! Tätä voisi hyvin tarjota joskus kavereille viinilasinkin kanssa, mutta myös lapsiperhearkeen tämä osuu hienosti.

Päivän musiikit? Autossa työmatkalla Von Hertzen Brothersia.

Picture this: hiljainen tie, sopiva vauhti, hyvä ilma.

My burning soul having gracious wings, lifting up, taking off and flying…

Työmatkalta palaaminen voi joskus olla päivän rennoin hetki.

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat