Kirjoitukset avainsanalla rouhea

On ihan käsittämätöntä, millainen nälkä voi tulla reippaan liikunnan jälkeen. On myös ihan käsittämätöntä, miltä nainen voi näyttää salitreenin jälkeen kauppaan mennessään. Hiiviskelin pitkin hyllynreunoja ja pääsin kuin pääsinkin tarvikkeiden kanssa kaupasta ulos ja kokkaushommiin. (Miksi kaupassa on aina kaikki tutut kun itse menee sinne ihan umpiräjähtäneenä? Kun menee sinne korkokengissä ja särmämekossa työpäivän jälkeen, siellä Ei Varmasti ole ketään tuttua.)

Salilta fillaroidessani tuli ajatus lohipastasta. Kriteerit ruoan suhteen olivat selvät: nopeaa, tosi vaivatonta ja ainekset piti saada sunnuntaikaupasta. Mukaan lähti tuorepastaa, lohta, feta-yrttirasia, kirsikkatomaatteja ja parmesaania. Pastan valmistuttua kaadoin vedet pois ja heitin lohet, fetan ja tomaatit tilalle. Hetken aikaa hommaa käänneltyäni kaadoin koko komeuden lautaselle ja silppusin rucolaa ja basilikaa päälle. Ja tietenkin: eihän mitään pastaa Voi Syödä ilman parmesaania.

Söin ruoan ikkunan edessä tuoretta basilikanippua ihaillen. Ruokajuomana oli Coca Cola Zero ja seurana pyykinpesukoneen hurina (leppoisaan sunnuntaifiilikseen ei tarvita edes musiikkia). Ruoan syötyäni muistin kutsua myös lähipiirin syömään. Mitäs ulkoilevat just kun mulla on hirveä nälkä.

Arvostan todella paljon rauhallista ruokailua isossa porukassa, mutta toisinaan mikään ei vedä vertoja itsetehdylle pikaruoalle, isolle kokislasille ja hiljaisuudelle.

Suosikkiruoissani toistuu monesti sana ”rouhea”. Huomaan pitäväni sellaisesta ruoassa ja elämässä yleensä. Piperrys ei ole mun heiniä, ja sen vuoksi laittamani ruoat eivät koskaan ole kauhean kauniita. Aineksia heitellään sekaan, ruoissa toistuvat hyvät suosikkimaut ja viinilasillinen on vapaalla kädellä kaadettu. Ruoan kanssa kuunneltu musiikki sisältää rehelliset perusjutut ja hyvän melodian.

Hiljaisuudessa nautitun ruoan jälkeen iltapalan lämpimät juustoleivät saivat seurakseen REMin Riverin. ”The ocean is the river’s goal An need to leave the water knows We’re closer now than lightyears to go...” Jeps. Joku muukin oli googlannut sanat “REM Find the river lyrics meaning”. Beats me.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat