Kirjoitukset avainsanalla tyyli

Oletteko mielestänne tyylikkäitä vai muodikkaita? Onko muoti Tyylikästä?

Mietiskelin tätä Linnan juhlia katsellessani.. Monesti tulee ajateltua ettei huippumuoti ole sitä ihan kaikkein tyylikkäintä. Eikö huippumuodin tarkoitus ole kuitenkin jollain tavalla sykähdyttää?
 

Sitten näin Kiira Korven Tom Fordissaan ja tajusin että kyllä, joskus huippumuoti on käsittämättömän tyylikästä.

Mikä sitten on tyylikästä? Itse haluaisin olla tosi konservatiivinen ja klassinen pukeutuja. Haluaisin Kuratoidun Vaatehuoneen. (Walk in closetin siis, TIETENKIN.)
Haluaisin vaatekaappini sisältävän vain muutamia klassisia vaatekappaleita joita voisin sitten yhdistellä kaikkeen.
Aika paljon siellä sellaista onkin (perusfarkut, pillifarkut, suorat housut, kauluspaita parissa värissä, t-paitoja ihan perusmallissaan, muutama jakku perusväreissä, pikkumusta, nahkarotsi, trenssi..) mutta miksi mä en sitten näytä siltä että mut pysäytettäisiin Ellen katumuotiosioon?!
Viimeksi kadulla pysäytettiin kun seurakunta jakoi joulupipareita kansalaisille. Ilahduttavaa toki mutta ei ihan samaa vibaa kuin tyylipysäytys..

Juttu, johon kaikki sitten kulminoituu: voiko tyylikkyys olla käytännöllistä?
Olisinpa tänäänkin ollut tyylikäs jos jalassa olisi ollut särmät korkkarit. Mutta sehän olisi tarkoittanut sitä, että työmatkalle ja töihin olisi pitänyt ottaa kahdet eri kengät. Kenkäkassina toimiva Prisman muovikassi olisi EHKÄ tuonut jotain pientä säröä tyyliin, eikä sillä tavalla Vogueta kiinnostavaan tapaan. Niinpä sitten taapersin tänäänkin bikereissani (ihanat nekin mutta naisellisuuspisteet jää vajaiksi!) koko päivän.

Mutta hei: jos mulla olisi Bayswater, yhdet korkkarit varmaan olisi kyllä mahtuneet mukaan. Ja jos mulla olisi kashmir-Balmuir, Prisman muovikassikin olisi anteeksiannettu.

Tähän Ei Vaan Voi lainata mitään muuta biisiä. Madonna ja Vogue, olkaapa hyvät.

"Greta Garbo, and Monroe
Dietrich and DiMaggio
Marlon Brando, Jimmy Dean
On the cover of a magazine

Grace Kelly; Harlow, Jean
Picture of a beauty queen
Gene Kelly, Fred Astaire
Ginger Rodgers, dance on air

They had style, they had grace
Rita Hayworth gave good face
Lauren, Katherine, Lana too
Bette Davis, we love you

Ladies with an attitude
Fellows that were in the mood
Don't just stand there, let's get to it
Strike a pose, there's nothing to it"
 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiedättekö ne asut jotka vaan yksinkertaisesti kohottaa vähän arkea kun ne pukee päälleen? Mulle nämä kaksi on pikkumusta ja nahkarotsi. Kuinka simppeleitä vaatteita ja kuinka monessa ne on kulkeneet mukana!

LBD on ihana vaate. Siinä voi mennä töihin, palavereihin, leidien skumppabileisiin ja vaikka mihin. Siinä voi tuntea itsensä fiksuksi, asialliseksi, kuumaksi ja kauniiksi vain asusteita vaihtamalla.
Sitten se nahkarotsi: menee tuon pikkumustan päällä korkojen kanssa. Onnistuu Converse-tyylissä, bikereiden kanssa.. vaikka missä! Mietin tuon omani ostamista pitkään ja kyselin monilta mielipiteitä. Sillä varsinaisella ostosreissulla oli mukana kriittisin arvioijani, tyttäreni siis. Hän oli äärimmäisen tylsistynyt koko aiheeseen ja valui pitkin sovituskopin sohvaa kuten nyt vain lapsi (tai myös jotkut miehet) osaa valua. Kun sitten kysyin että onko tämä hyvä, hän totesi

"Emmätiiä. Musta toi sopii vähän erilaisille naisille. Sellaisille jotka ei ole äitejä."
Huudahdin siihen että "Onhan mummillakin tällainen" ja sain vastaukseksi:

"Niin mut mummi onkin muodikas."

Eli vaikka sitä kuinka yrittäisi olla tyylin aallonharjalla ja klassinen pukeutuja, on aina jotenkin Vähemmän Muodikkaampi kuin oma äitinsä. Huoh.

Päivän lyriikat tulee Muselta. Ostin taannoin liput tulevalle keikalle ja sain siinä lippuostoksen yhteydessä Drones-levyn kaupan päälle. Olen sitä nyt kuunnellut pari päivää ja ihan liekeissä mahtavan stadion-balladi Aftermathin vuoksi! En malta odottaa että kuulen sen livenä!

"War is all around
I'm growing tired of fighting
I've been drained
And I can't hide it
But I have strength for you
You're all that's real anymore
I am coming home now"

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat