Kirjoitukset avainsanalla sipulipiiras

Mun ehdottomasti rakkain reseptini on ystäväni isän kehittelemä sipulipiiras. Oma kappaleeni on toki kopio, mutta alkuperäinen on virheettömästi kirjoituskoneella kirjoitettu ja sisältää vinkkejä tyyliin "pekonilla ei voi epäonnistua" ja "sokeri-suola on namnam".

Itse reseptiä en voi paljastaa, olen nimittäin vannonut ettei se kulkeudu kauttani mihinkään. Ystäväni ei omien sanojensa mukaan ole mikään leipuri (olen toista mieltä!) ja antoi sen siksi minulle. Piirakkaan tulee kuitenkin hirveä määrä sokeri-suolaseoksessa karamellisoitua sipulia (miettikää mikä pilkkominen siinä sipulissa on!), voita, kermaa, pekonia ja juustoa. Itse käytän juustona mozzarellaa, koska jos leipoo käyttäen voita, kermaa ja pekonia, on ihan turha lähteä enää kursailemaan juustossa.

Sipulipiiras on ihan paras syysjuttu ja sopii kaiken kanssa. Tätä tarjoilin viimeksi isovanhemmilleni joiden kanssa meillä on vaihteleva perinne että leivon lauantaisin jotain jonka sitten yhdessä tuhoamme iltapäiväkahviaikaan. Sieltä tulee muuten suorin palautekin! Mummo siunailee tämän tästä että "nämä teidän nuorten jutut, nää on niin erikoisia, enhän minä tämmöisiä ymmärrä" ja vaari muistaa aina kehaista kun leivonnassa on käytetty kevyttuotteiden sijaan ihan kunnon kamoja. Tätini yritti tuossa taannoin tarjoilla kevyttuotteista tehtyä broilerpiirasta. Siitä piiraastahan puhutaan edelleen. Mautonta oli kuulemma!

No, palautetta tai ei niin mun korvapuustit ei edelleenkään olisi korvapuusteja jos tämä rakas asiantuntijaraatini olisi väsymättä maistellut ja kritisoinut niitä harjoituspellillisiä..

Kommentit (2)

Mari - KK
Liittynyt1.10.2013
1/2 | 

"...jos leipoo käyttäen voita, kermaa ja pekonia, on ihan turha lähteä enää kursailemaan juustossa." Kyllä. Tosin minä valitsisin tuon kanssa juotavaksi kevytkokista, mutta maun vuoksi vain.

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015

Sama! Zerokokis sopii kaikkeen, eikä siinä päde edes se sama lainalaisuus että sipsien kanssa dippi tehdään kevytkermaviiliin KOSKA KALORIT. Zerokokis on vaan niin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat