Kirjoitukset avainsanalla 90-luku

Tsekkasin kevään kirjatarjonnan ja kuulkaas nyt näyttää hyvältä!
Melkein yhtä hyvältä kuin Freixenetin mainosbanneri tuossa jonkun tekstini alapuolella. Miten ihanaa! Vaikka siis mulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Mutta silti, mahtava mainos just mulle sopivassa paikassa!

Uskomatonta vaan että Anthony Doerrilta tulee uusi kirja, Davidin uni, ennen kuin mä olen ehtinyt lukea sitä ensimmäistäkään. Onko Kaikki se valo jota emme näe niin hyvä kuin siitä ajattelen? Mun on pitänyt jo pitkän aikaa ostaa tuo sekä myös Harper Leen molemmat, mutta tie ei ole kulkenut kirjakauppaan ollenkaan. Perinteiseen tapaan ehkä sitten joululahjaksi itselleni? Mun perhe alkaa kyllä olla ihan tottunut siihen että ostan itselleni joululahjan.. Mutta siis hei jos ei itseään hemmottele niin miten pystyy hemmottelemaan ketään muutakaan? Ja tunnustus: mun piti ostaa nämä kolme jo syntymäpäivälahjaksi elokuussa mutten ole vieläkään saanut aikaiseksi. Ja miettikääs jos en saa aikaiseksi ostaa kirjoja, miten saan aikaiseksi varata katsastus- ja suuhyggariajat jotka on nekin tässä to do-listalla..? Plus uuden tietokoneen osto, ChromeCast.. Huoh! Työstressi ei ole mitään verrattuna vapaa-ajan stressiin!

Kevään kirjoissa on siis tarjolla Kati Hiekkapeltoa, Camilla Läckbergiä ja tuota Anthony Doerria. Lisäksi on tulossa jotain Juha Itkoselta (en vieläkään tiedä mitkä on ne viisi sanaa joihin Kohti-kirja päättyy ja se raivostuttaa edelleen), Jojo Moyesiltä (ehkä maailman ihaninta hömppää) ja Mari Jungstedtilta.

Mulla on nyt meneillään Jungstedtin Tummempi taivas ja tämä tuleva Kullan kallis on sitä vanhaa Anders Knutas-sarjaa. Nämä uudet on kirjoitettu yhdessä Ruben Eliassenin kanssa, joka on siis ilmeisesti Jungstedtin mies? No, aika samantyyppiseltä se vaikuttaa ja alan olla ehkä semisti kyllästynyt tuohon samaan rakenteeseen joka kirjassa. Mari Jungstedt on vähän kuin jauheliha. Tietää että siitä tulee vatsa täyteen ja sen saa kyllä maistumaankin hyvältä mutta ei se enää hirveästi inspiroi.

Lisäksi John Williamsilta tulee Butcher's Crossing Stonerin jälkeen ja hyväntahtoinen Flavia de Luce-sarjakin saa jatkoa. Pysytään kyllä kirjoissa keväälläkin!

Huomaatteko muuten kuinka vakavastiotettavia kirjoja tässä on? Ihan unohdin mainita Cecelia Ahernin ja Laura Paloheimon..

 

Joskus 90-luvun ihan lopulla Anggun julkaisi mahtavan Life on Mars-coverin ja samalta levyltä löytyi  nojailuhelmi Snow On The Sahara. Hei tätä tuli nojailtua, believe you me. Voi niitä aikoja. En tiedä pitäiskö punastua vai naureskella. Teen molemmat.

"If your hope scatter like the dust across your track
I'll be the moon that shines on your path
The sun may blind our eyes, I'll pray the skies above
For snow to fall on the Sahara
If that's the only place where you can leave your doubts
I'll hold you up and be your way out
And if we burn away, I'll pray the skies above
For snow to fall on the Sahara"
 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat