Kirjoitukset avainsanalla Olli Jalonen

Tiedättekö mikä on kompensaatiofaktori?
No kompensaatiofaktori on se valkosuklaamuffinssipellillinen jonka leipoo jos on sattunut valmistamaan illalliseksi chiliohrattoa, rosmariinilohta ja voissa ja merisuolassa paistettua lehtikaalihöystettä. Ja sit siinä vaiheessa kun pitää saada 1-2 yhdeksänvuotiasta pöydän ääreen, on parasta olla jotain muutakin vetonaulaa heitettäväksi kuin se lehtikaali.

Mutta onko myös ihmisissä kompensaatiofaktoreita? Pitääkö ihmisissä olla kompensaatiofaktoreita? Korvaako hyvä huumorintaju huonon suutelutaidon? Paksu lompakko itsekkyyden? Hyvä sydän hölmöt kaverit?

Kutsukaa mua idealistiksi mutta mä en usko. Jos rakastuu niin sitähän rakastuu koko pakettiin, eikö?
Olen valmis kuulemaan vastaväitteitä, mutta älkää sitten ihmetelkö jos syytän teitä kyynisyydestä. Pisara naiivia rakkausidealismia ei voi olla pahitteeksi tässä maailmassa! Huomioikaa kuitenkin: naiivi rakkausidealismi ei ole tyhmyyttä eikä epätoivoa. Eikä sitä että Tyytyy.

 

Tänään ei taida tulla biisilainausta koska päivä on ollut harvinaisen biisitön. Olen kuitenkin harkinnut lukevani taas jälleen uudelleen yhden niistä parhaista kirjoista jonka olen koskaan lukenut. Ehkä parhaan?

Tässä siis lainaus Olli Jaloselta ja kirjahan on 14 solmua Greenwichiin. Lämmin suositus!

"Maailma huuhtoo ihmiset erilleen, hän ajatteli kun kiviröykkiöitten takaa aukeni kaistale harmaanvihreää merta. Vaikka se ensi näytti suorakylkiseltä joelta, hän tiesi sen vuonoksi koska oli katsonut kulkutien Killary Harbourin rantaan asti, jostain sieltä oli päästävä yli. Lähempänä nousi vastarannalle vuoria, lahdenpohjukkaan syttyi lamppuja riveiksi ja täpliksi vaikka Devilsmotherin huipun takana oli vielä iltavalosta kirjavia pilvenriekaleita. Raavitun näköisten kallioitten juuret olivat violetinmustat.

Aika huuhtoo ihmiset erilleen, tai välimatka, joskus vaikka kuinka läheiset, ei sähköpostilla voi kuin päivittää tietoja, joulukorttiin ei mahdu edes muuttunut osoite."

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat