Kirjoitukset avainsanalla One

Luulin jo, että tämän etäpäivän lounaasta tulee säälittävä leipä ja jugu-tyyppinen setti, mutta eih! Meillähän olikin kanaa jossa oli huomenna viimeinen käyttöpäivä. (Olen niitä ihmisiä jotka tulkitsevat ruoan käyttökelpoisuuden siitä pakettiin painetusta päiväyksestä, en kuten äitini joka turvautuu aisteihinsa ja tarjoaa sitten lähipiirilleen vaikka kuinka vanhoja tuotteita lähipiirin autuaasti tietämättä.)

Lisäksi löytyi persiljaa, ensi viikolla vanhentuva fetasysteemi (niitä missä on kaikkea valkosipulia yms mukana), chiliä, sipulia ja sitruuna.
Couscousista tulee kyllä tosi hyvää jos siinä on riittävästi suolaa ja nestettä. Ja persiljaa! Ja sipu.. niin no, siis kaikkea.

Joten siis: kanat marinadiin (suolaa, sitruunaa, pippuria ja valkosipulia) heti aamusta, lounasaikaan sitten pannulle. Couscousin haudutus (lämmitän veden mikrossa ja haudutan sen siinä, turhaa kikkailla), sipulia, persiljaa ja mausteet (suolaa, pippuria, savupaprikaa) sekaan, tuoretta chiliä perään, kaada feta öljyineen mukaan, sekoita kanat sinne sekaan myös ja sitten ääntä kohti.

Paitsi että tässä vaiheessa huomasin, että ruoka on liian vaalea ulkonäöllisesti. Kirsikkatomaateilla sain mukaan väriä. Ja sitten.

Nautittu zerolasin kanssa etäpäivän lounaaksi, taustalla Bono ja Mary J. Blige lauloivat Onea. Olipas hyvä setti.

 

 

 

 

 

 

 

"Did I disappoint you
Or leave a bad taste in your mouth
You act like you never had love
And you want me to go without
Well it's...

Too late
Tonight
To drag the past out into the light
We're one, but we're not the same
We get to
Carry each other
Carry each other
One...

Have you come here for forgiveness
Have you come to raise the dead
Have you come here to play Jesus.."

Kommentit (2)

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015
2/2 | 

Oli kyllä aika hyvää! Mikähän siinä onkin, että nämä "sotkut" maistuu aina niin hyvälle? Toivottavasti sait kokin hellan ääreen ajoissa. Minulle tulee helposti nälkäkiukku, joten kokit ja kanssasyöjät ymmärtävät aina olla ajoissa paikalla. Tai ainakin erehtyvät myöhästymään vain kerran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulevien asioiden maalailu on yleensä ihan turhaa, mutta lauantaiaamun pataleivän olen todellakin jo maalaillut.
Oletteko maistaneet? Pataleipä on todiste siitä, että kotona saa tehtyä rapeakuorista vaaleaa leipää jossa on sopiva sitko ja pehmeys.

Pataleipä on käsittämättömän nopea tehdä mutta vaatii ainakin 12 tuntia nostatusta. Vannon, että se on jokaisen nostatustunnin arvoista!
Leivän voi tehdä perjantai-iltana valmiiksi nostattumaan ja sitten lauantaina ennen aamulenkkiä voi käännellä viimeiset käännökset.
Lenkin jälkeen leipä pataan ja pata uuniin ja sitten malttamatonta tuoreen leivän odottelua uunin edessä. Jostain syystä uunin eteen ehtii muodostua ruuhkaa..

Nyt pitää vielä keksiä kaupasta extrahyvät leivänpäälliset ja lauantaiaamun rela-aamiainen on puoliiksi valmis. Tai ainakin hyvin suunniteltu. Uskon että lauantaiaamuna paistaa varmaan aurinkokin. Ja koti on siisti. (Joskus usko menee naiivin puolelle.)

 

Mut vielä sitä ennen: nyt on torstai. On pimeää. Sataa. Pitäisi mennä kauppaan. Ja siivota.
Tsemppiä. Ennen kaikkea mulle! Ed on onneksi aina perusihana.

"Tell me that you'd turn down the man who asks for your hand
Cos you're waiting for me
And I know you're gonna be away a while
But I've got no plans at all to leave
Would you take away my hopes and dreams
And just stay with me
All my senses come to life
While I'm stumbling home as drunk as I
Have ever been and I'll never leave again
Cos you are the only one"

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat