Kirjoitukset avainsanalla ravintolapäivä

Arvasin, että kannattaa kirjoittaa viikonloppuruoista jo eilen illalla, koska Mayday Cafen sunnuntaibrunssi ansaitsee ihan oman tekstinsä.
Ja kuulkaas: Mitä. Minä. Sanoin. Sunnuntaista todellakin tuli Sunnuntai isolla ässällä kun sen sai aloitella ihanalla ja supermonipuolisella brunssilla ihan tässä kotikulmilla.

 

Ravintolapäiväideasta alkanut Mayday Cafe järjestettiin nyt jo neljättä (?) kertaa? Enkä ihmettele, suosio näytti tänäänkin olevan suuri.
Ja miksei olisi, olihan tarjolla mahtavia herkkuja ihan kaikille. Jos brunssilla on muistettu lihansyöjiä, sekasyöjiä, kasvissyöjiä, vegaaneja, gluteenitonta ruokavaliota noudattavia.. siis KAIKKIA, sinne voi mennä isommallakin porukalla. Ja kun tarjolla on vain joitakin mainitakseni

-valkosipulileipää
-siemennäkkäriä
-tabboulehia, salaatteja, leikkeleitä
-marinoituja papuja
-mysliä ja jugupöytä
-kesäkurpitsakakkua
-hummusta, tahnoja, chutney-valikoima, levitevalikoima
-grilliherkkuja (siis hirveästi!)
-vohveleita
-kahvia, teetä, kaakaota, mehua...

 

voitte kuvitella, ettei kukaan lähde pois nälkäisenä. Ja tuossa tosiaan on vain osa loppumattomasta listasta! Minunhan piti listata omat suosikkini, mutta lista ei näyttänyt loppuvan ollenkaan..

Brunssin jälkeen onkin lähinnä makailtu torkkupeiton alla kirjan kanssa. Hieman jäin kyllä vielä hymyilemään sitäkin, että kun ruoka on ihanaa, me jäyhät kantahämäläisetkin istumme samoissa pöydissä tuntemattomien kanssa nauraen, ruokaa kehuen ja tunnelmasta nauttien. Voi kunpa tätä olisi useammin!

Vinkkinä siis ensi vuodelle: Mayday Cafe elokuussa. Kannattaa tulla kauempaakin! :)

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Kiitos kun kävit! Ja kyllä, pop-up Mayday Cafe oli nyt neljännen kerran. Elokuussa 2012 ja 2013 olivat edelliset brunssit ja 2014 oli soppabuffetti. Tämä on työlästä mutta kivaa. Tällaiset ihanat palautteet kannustavat ja antavat meille lisää virtaa. ❤ Mayday Cafen tiimi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt vietetään Ravintolapäivä- viikonloppua ja huomenna mekin pienen ruokakriitikkoni kanssa suuntaamme brunssille heti aamusta. Eli aamupäivällä. Eli iltapäivällä.

Koska Ravintolapäivä- viikonloppu heittää meidänkin keittiöön pientä innostusta, perjantai-illan herkkuna oli lohi- sahramipastaa. Pitkän työviikon, uuvuttavan (mutta voitetun!) flunssataiston ja syyssateiden jälkeen pippurinen sahramipasta tuntui ihanalta. Olemassa on ruoka, jonka valmistaminen kestää valehtelematta alle vartin ja joka maistuu kuin sen tekoon olisi käytetty päiviä! Punaviinilasi ja lakukippo kruunasivat nautinnon. Ja pöytään saapunut mini, joka katsoi ruokaa ja totesi "mitä herrajjestas tää taas on". Hän kuitenkin söi pastaa reippaasti ja kehuikin vielä, joten hahaa. Siitäs sai!

Keittiössä meni muuten kolme tuntia. Ensin syötiin, sitten sometettiin, juteltiin, luettiin kirjoja ja sitten vain hengailtiin. Ihana pieni ruokaseuralaiseni. <3

Tänään aamulla ruokaseuralainen oli nuhainen, mutta samasta taudista toipunut äitinsä vetäisi Adidaksen nauhat kiinni ja lähti aamujuoksulle. Olipa tuulista heti aamusta!
Aamujuoksun jälkeinen aamiainen sisälsi mm. lohi- pinaattimunakasta, olipa hyvää! (Paitsi minin mielestä, pinaattia kun ei kuulemma Voi Syödä.)

Iltapäiväunien jälkeen hauduttelin nyhtöpossua, tein tsatsikia ja pilkoin kaalia kaalisalaattiin. Illalla pöytään saapui toinenkin 10-vuotias ja nyhtisburgerit tekivät kauppansa.

Päivän myrsky taitaa olla laantumaan päin, Viaplay näyttää edelleen Risto Räppääjää kahdelle jo nukkumaan komennetulle minille ja minuakin jo haukotuttaa.

 

Voihan ihana mikä viikonloppu. <3

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat