Kirjoitukset avainsanalla Turku

Monesti tulee sanottua ne maagiset "olishan täällä Suomessakin kaikkea mutta kun ei tuu mentyä"- sanat. No, nyt mentiin!

Pääsin viikonloppuna oikein Varsinais-Suomen kiertueelle, se kun on aika tuntematonta seutua minulle. Nyt tosin muistelin, että Raumalta Turkuun ajaessa vastaan tuli Varsinais-Suomen maakuntakyltti, eli olinkohan sittenkin osan ajasta Satakunnassa? Kertooko joku vai katsonko Wikipediasta? Vai kysynkö tyttäreltäni, tuolta nenäkkäältä pikkuihmiseltä joka korjailee alkeellisimpia yleissivistysvirheitäni kymmenvuotiaan itsevarmuudella?

Rauma oli ihana! Vanha kaupunki oli niin kaunis ja ihmiset tosi ystävällisiä! Ja sieltä taitaa saada maailman parasta ruisleipää, tai ainakin siltä se mukaanostettu tänään aamulla maistui.. Ja miten voi olla tuollainen matkailukaupunki jossa pysäköinti on ilmaista? Meillä Hämeenlinnassa ei saa edes ajatella ilmaista pysäköintiä ilman parkkisakkoa..

Raumalta matka vei Turkuun joka sekin on ihana. Siellä olen kyllä käynyt muutaman kerran aiemmin, joten tiesin sieltä jotain paikkoja. Kuten Dennisin pizzerian ja Stockmannin, koska muutahan ei turisti tarvitse.

On muuten aika ihana elämys kuljeskella Suomessa turistina. Näkee asioita ihan eri tavalla. Ja kuulee. Raumallakin kuulin ranskaa, ja ymmärsin siitä enemmän kuin siitä Rauman omasta murteesta.

Pitkä retkipäivä päättyi saunaan, takan edessä lojumiseen ja vihdoin korkattuun, erityistilanteisiin säästettyyn Veuve Clicquot- pulloon. (Tai puolikkaaseen, se maistui vielä seuraavanakin päivänä ihanalta.)

Ihana viikonloppu! <3

 

Kommentit (1)

Turkuun
1/1 | 

Kiitti hauskasta jutusta! Vanha juttu, mutta minulle ajankohtainen. Turun reissu nimittäin tulossa pian. Kyläily-työ-lomareissu, kaikki samassa, ja siksi asun hotellissa. Vaikka kyläilisi, reissusta tulee enemmän loma jos asuu hotellissa eikä kyläpaikassa.

Lisään tähän mitä olen joskus ennenkin blogeja lukiessani ja ihmisten Raumaa ja Turkua kehuessa sanonut tämän, että matkustakaa hyvät ihmiset vielä siitä Raumalta pohjoiseen rannikkoa! Aivan upeita pieniä paikkoja, upea tie, ihania kyliä siitä etenkin Porista ylöspäin! Oletko vieraillut esimerkiksi Närpiössä? Entä Kristiinankaupungissa? Kaskisissa? Kesällä nämä paikat ovat todella käymisenarvoisia. Esimerkiksi Kristiinankaupungisa on kesäisin ihania pihakirppiksiä, ja itse äänestäisin sen mennen tullen Suomen kauneimmaksi kaupungiksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat