Kirjoitukset avainsanalla Skotlanti

Tiedättehän sellaisia ihmisiä joiden lomakuvissa on aurinkoisia hymyjä ja hienoja rusketusraitoja? Minäkin olen tavannut heitä, mutta valitettavasti en heihin kuulu. Katselin juuri viime kesän kuvia ja huomasin, että ainoat sellaiset kuvat joissa itse esiinnyn on otettu jostain sellaisesta kohdasta jossa näkyy merivettä ja minä seison jollain karulla kallioilla hiukset tuulesta pystyssä. Ja ne on niitä kuvia joissa hymyilen iloisesti.

Mikähän siinä on, että tällainen erittäin kuivassa sisämaapläntissä (= Riihimäellä) syntynyt ihminen tuntee itsensä äärimmäisen kotoisaksi sellaisissa karuissa saaristolaismaisemissa? Ikirakkauteni Skotlantia kohtaankin johtuu todennäköisesti juuri siitä säästä ja karuista maisemista.

Kesäkuvien jälkeen jäin selaamaan Skotlanti-kuvia. Huomasin, että yhdessäkään niistä ei paista aurinko, mutta vettä niissä kyllä sataa aika monessakin. Skotlannissahan on satanut kaikkina niinä päivinä kun olen siellä ollut, eli joko siellä sataa aina tai sitten minä matkustan sinne sateiseen aikaan. Eihän loma ole lomaa jos sillä ei tarvita goretex-kerrosta ja vaelluskenkiä?

Mikään ruoka ei muuten ole ikinä maistunut niin ihanalta kuin Cairn Gormin huipulla tarjottu linssikeitto jossa oli pekonia. Sade vihmoi alapuolella olevaa laaksoa, tuuli ravisteli kanervapuskia vuoren rinteellä ja minä seisoin pilven keskellä (ainoat valokuvat joissa olen pilvessä, hehheeh) posket punaisena, kaikki kamat märkänä ja ripsivärit poskilla. Ravintolassa lounaaksi ihan kuuma linssikeitto joka syötiin jalat sohvalla takan edessä ja jälkiruoaksi tarjoiltiin pieni viski. Alasmenomatka menikin sitten ihan iisisti!

Jos puhutaan Skotlannista, ei varmaankaan voi olla lainaamatta Biffy Clyroa?

Hyvää Earth Houria tyypit! Saako katsoa Netflixiä jos tekee sen kynttilänvalossa?

 

"'Cause when my back is turned
My bruises shine
Our broken fairytale
So hard to hide

I still believe it's you and me 'til the end of time

When we collide we come together
If we don't we'll always be apart
I'll take a bruise; I know you're worth it
When you hit me hit me hard

Sitting in a wishing hole
Hoping it stays dry
Feet cast in solid stone
I've got Gilligan's eyes"

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aloitin tämän lauantaiaamun reippaasti juoksulenkillä nautiskellen ja nyt sitten illalla nautiskelin sahramirisottokokkauksilla. 
Sahrami ei ole syyttä maailman kallein mauste, onhan se ihan spessua! Miten joku maku voikin olla samaan aikaan niin pehmeä olematta pliisu? Nam.
Mun risotossa oli tänään kanaa (selkeä Milanese siis!) mutta käytän tuossa samassa setissä aika usein myös lohta. Itse en käytä risotossa kermaa enkä tuorejuustoa, mutta parmesanin kanssa en mittaile grammoja! Tuore basilika sopii muuten ihanasti sahramista keltaisen risoton päälle. Kaunista ruokaa on kiva syödä!

Edinburghissa on ihana italialainen ravintola jossa olen syönyt maailman parasta sahramilohta. Tai siis maailman parasta lohta. Tai siis maailman parasta ravintolaruokaa. Tosin, pakko myöntää, rakkauteni kaikkea Skotlantiin liittyvää kohtaan on niin syvää, piinallisen ikävöivää ja loputonta, etten ehkä pysty arvioimaan mitään siihen liittyvää hirveän objektiivisesti.

Nyt yritän jaksaa vielä valvoa, koska lauantai-illan seurustelukumppaneiksi voi nyt valita joko Ian McEwania tai sitten DCI Banksia (uusi kausi alkaa!). Luultavasti tässä käy niin, että kuuntelen vähän Von Hertzen Brothersia ja kohta huomaan etten todellakaan jaksa lukea tai edes avata televisiota. Lapsikin tuossa totesi että onneksi susta ei tullut poliisia kun susta tulee aina kauhean kiukkuinen jos et saa nukkua.

"I don’t remember the day when she fell
My only memory as far as I can tell
Is the trembling of my hands when they held
Withered flowers with her farewell

I became
A charlatan
A bohemian
A clown without shame
Wide awake and in delirium
I can hear myself calling her name.."

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat