Kirjoitukset avainsanalla vaniljapulla

Viikon sateiset päivät oli todella omiaan sämpyläpäiväksi. Tiedättekö millaista on leipoa pullaa tai sämpylöitä kerrostalokeittiössä helteellä?
Se on sellaista hot joogaa että sadepäiviä odottelee oikein mielellään.

 

Sain vihdoin sämpylöistä ihan syötäviä! Ehkä nostatusaika oli kohdallaan tai sitten Valion sämpyläresepti oli vain yksinkertaisesti Se Juttu, mutta kerrankin niistä tuli sitkon ja rapeuden sopiva yhdistelmä. Jälkkäriksi oli korvapuusteja ja vaniljapullaa. Jälkimmäisistä ehdin maistaa yhden, ne kun oli mun fillarilenkin aikana kadonneet kahden 10-vuotiaan leffaeväiksi.

"Mä en siis yhtään huomannut että syötiin ne melkein kaikki!" oli selitys kun jemmasin viimeistä turvaan ahmateilta.

 

Sämpyläresepti tässä, et voi epäonnistua. Sanon minä nyt kun kerrankin onnistuin. ;)

http://www.valio.fi/reseptit/sampylat/

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pullataikina on ehkä maailman paras stressinlievityskeino (paitsi kerran kyllä kuulin sellaisen mielipiteen että ei voi olla jos leipominen jo ajatuksenkin tasolla v***ttaa ja siinä tapauksessa myönnän että ehkä ei).

Omalla kohdallani toimii parhaiten ihan perinteinen korvapuusti tai sitten vaniljakierrepullat. Jos "joudun" itse syömään niin sitten valitsen tuon jälkimmäisen. Löysin joskus aivan loistavan (ravinteikkaan) vaniljapullareseptin ja sillä on menty siitä lähtien. Linkittäisin sen tähän jos muistaisin mistä ihmeestä sen löysin..

Pullataikinan ihanuus alkaa jo heti siitä lämpimästä nesteestä. Sellainen vähän reilusti kädenlämpöinen maito (tai vesi, tämähän on koulukuntakysymys) on tosi terapeuttista, ja ihan todellakin terapiatasolle homma muuttuu tasan siinä vaiheessa kun taikina on juuri täydellistä ja irtoaa taikina-astian reunoilta. Ja se nostatus! Se vaatii kärsivällisyyttä mutta palkitsee odottajan. (Itse käyn yleensä lenkillä koska odottaminen ei ole mun heiniä.)

Miettikääpä siis tätä: uunista tullut pehmeä pulla vaniljasisuksella, ei kiire mihinkään, päivän stressi on kadotettu taikinanvaivausvaiheessa.
Ota siis toinenkin!

"The universe is talking through your mouth
But nobody knows what it says
Come closer
Don't drift away
The stars aligned to bow down to your grace

And you will find a second soul
The kind that you can mix in with your own
You will find a second soul
Someone who vows you'll never be alone

A satellite swirling to the sun
A rose amidst the dunes
Are you tired of searching a place
Where you belong"

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat