Kirjoitukset avainsanalla Soppa365

Pinaatti, mozzarella, basilika, pinjansiemenet, parmesan, rucola, valkosipuli.. Siis eikö niin, että tässä on melkeinpä ne maailman parhaat raaka-aineet? Voi kyllä. Ja entäs sitten, kun löytää reseptin jossa ne kaikki on yhdessä? Voi kyllä todellakin! Tämä ihana galette on Glorian ruoka&viinistä ja se löytyy soppa365:stä.

 

Pinaatti-mozzarellagalette

Pohjataikina

3 dl jauhoja
1 tl suolaa
100 g voita
50 g parmesania
2 rkl basilikaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte
300 g lehtipinaattia
1 sipuli
valkosipulia
suolaa
mustapippuria
250 g mozzarellaa
½ dl pinjansiemeniä
kananmuna

Sekoita jauhot ja suola. Lisää kuutioitu voi ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Hienonna basilika. Sekoita parmesaaniraaste ja basilika muruseokseen. Lisää taikinaan vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
Huuhdo ja valuta pinaatti. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää sipulit. Kuullota muutama minuutti. Lisää pinaatti ja paista muutamia minuutteja, kunnes neste on haihtunut pannusta ja pinaatti on pehmeää. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä ainekset pannusta sivuun jäähtymään.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina pyöreäksi levyksi leivinpaperin ja pellin päälle.
Lusikoi täyte taikinalevyn keskelle niin, että reunoille jää tyhjää tilaa. Revi mozzarella pinaatin päälle. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Ripottele pinjansiemenet täytteen päälle.
Voitele reunat kananmunalla.

Paista 225 n. 25 minuuttia.
Koristele rucolan- ja basilikanlehdillä ja parmesaanilastuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat