Kirjoitukset avainsanalla mansplaining

Voi mikä virnistys kasvoilleni nousikaan kun löysin tämän tieteellisen artikkelin hetki sitten.
Kaikki naiset tunnistavat tämän ilmiön, eikö? Kaikki naiset osaavat myös kohotella kulmiaan ja pyöritellä silmiään tämän ilmiön kohdatessaan, eikö?

Minulle on joskus simultaaniselitetty elokuvaa. Varsin kiehtova tapa!
”Niin tajusithan sä että toi menee nyt sinne labyrinttiin”
”Joo, mä katson parhaillaan tätä samaa elokuvaa.”

Lisäksi minua on joskus opetettu putsaamaan auto lumesta niin, ettei autoon sisälle putoa lunta. Kiitos. Teen tätä miltei joka aamu, olen jo oppinut asian.
(Sen jätin kertomatta että opin sen istuttuani erään aamupäivän takalisto jäässä koska penkille pudonnut lumikasa+mekko= hemmetin kylmää menoa siihen osastoon.)

Kerran eräs mies (omistin tämän miehen kanssa yhteisen auton ja vähän muutakin) ripitti minua auton merkkivalojen huomiottajättämisestä (autossa oli jotain isompaa vikaa silloin ja olin suhtautunut asiaan hieman varomattomasti, joka muistaakseni sitten aiheutti asiaan jotain lisävahinkoa.)
Tosikorkeuksiin asia nousi siinä vaiheessa, kun hän kielsi minua ajamasta metriäkään jos autoon syttyy mikään merkkivalo. Tämä keskustelu käytiin kun olin lähdössä Ikeaan eräänä aamupäivänä. Sanomattakin selvää, että olin käsittämättömän ärsyyntynyt tästä alentuvasta ripityksestä.
Menin pihalle, käynnistin auton ja huomasin bensavalon syttyvän. Kävelin takaisin sisään, heitin avaimet miehelle ja sanoin että ”Nyt siinä palaa joku valo, voisitko hoitaa asian pikaisesti jotta pääsen sinne Ikeaan.”
Mies lähti touhukkaana ulos, käynnisti auton ja lähti ajamaan pientä lenkkiä nähdäkseen mikä valo siellä palaa. Noin vartin päästä hän tuli takaisin, ilmoitti tankanneensa auton ja kertoi, että jos me joskus erotaan niin se todennäköisesti johtuu mun huumorintajusta.

Olen valmis kuitenkin myöntämään, että välillä, ihan vain välillä annan aihettakin tällaiseen käytökseen. Esimerkiksi tässä taannoin sain erään herrasmiehen lisäämään lasinpesunestettä autooni.
Käytin asian edistämiseksi häpeämättömän naisellisia keinoja!
Nyt se pesuneste on taas loppu, eli hirveän pitkää iloa ei siitä lirkuttelusta sitten ollut. Mutta toisaalta, tämä herrasmies sai tuntea itsensä Mieheksi, minä sain pitää sormet lämpimässä taskussa eikä hanskoilleni roiskunut pahanhajuista lasinpesunestettä. Kaikki voittivat, eikö?

"turn your magic on,
to me she’d say
everything you want’s a dream away
under this pressure under this weight
we are diamonds

now I feel my heart beating
I feel my heart underneath my skin
and I feel my heart beating
oh you make me feel
like I’m alive again
alive again
oh you make me feel
like I’m alive again

said I can’t go on, not in this way
I’m a dream that died by light of day
gonna hold up half the sky and say
only I own me
and I feel my heart beating
I feel my heart underneath my skin
oh I can feel my heart beating
cause you make me feel
like I’m alive again
alive again
oh you make me feel
like I’m alive again"

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat