Kirjoitukset avainsanalla kokkaushimo

Sormet syyhyävät päästä kokkaamaan uusi keittokirja alusta loppuun. Koska kasvisruoka (ja kaikki muu Outo) on lapselleni enemmän uhka kuin mahdollisuus, täytyy koemaistajat etsiä jostain muualta.
Siksi onkin hieno homma, että töissä on joku joka ilostuu kun sille huikkaa "testaan reseptejä, tuon torstaina lounasta".

Huomenna siis syömme tämän kollegani (häntä voi hyvällä omallatunnolla kutsua myös ystäväksi) kanssa Lähi-idän kasvispihvejä, jogurtti-tahinikastiketta ja yrteillä, sipulilla ja sitruunalla maustettua couscousia.

Kasvispihvit koostuvat raastetusta punajuuresta, perunasta, sipulista ja kasasta mausteita. Ensimmäiset pihvit paistettuani lähetin tälle huomiselle lounasseuralleni viestin, jossa todettiin että huomenna saatetaan syödä myös paistettua kasvisraastetta, mutta ne seuraavat pysyivät jo paremmin kasassa. Ensimmäiset epäonnistuvat aina! Pätee niin lettuihin kuin kasvispihveihinkin.. (Kaikesta päätellen lapsista näyttää tulevan erinomaisia jo ensimmäisestä lähtien.)

Maistoin muuten ensimmäisen pihvin, vähän couscousia ja etenkin sitä kastiketta. Olipa hyvät maut! Sopisivat mainiosti myös pitaleivän väliin, kuten ihan kaikki tässä maailmassa. Nam!

 

"Into the night
Desperate and broken
The sound of a fight
Father has spoken.

We were the kings and queens of promise
We were the victims of ourselves
Maybe the children of a lesser God
Between Heaven and Hell,
Heaven and Hell.

Into your eyes
Hopeless and taken
We stole our new lives
Through blood and name
In defense of our dreams
In defense of our dreams"

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänään se iski heti aamusta, ihan hirveä kokkaushimo nimittäin. Vaikka tänään on kevään ensimmäinen päivä, mieli tekee jotain mausteista keittoa, rouheaa pataruokaa.. jotain reipasta siis! Kellään ideoita?
Kollega linkitteli Facebookiin Namasten sämpylöitä, joku oli kokkaillut jotain pinjansiemenistä (no oli siinä jotain muitakin aineksia)..

Vai olisko se lohipizzaa? Parsapiirakkaa? Jotain jossa olisi pinaattia ja fetaa? Lehtikaalia?

Oikeastihan mulla ei tarvitsisi olla kokkaushimo vielä tänään, koska jostain syystä olen lupautunut kokkaamaan lauantaina lammaskebua kaveriporukalle. Kunhan nyt vaan saadaan sovittua se kuka käy kaupassa..? Itse olen ehdottanut kaveriporukan miespuolisia henkilöitä, mutta siinähän kävisi sitten niin että lähtisin itse kauppaan VALVOMAAN oikeiden ainesten päätymistä kärryyn.
Lauantaina on kuitenkin luvassa lammaskebua ja lautapelejä (olettaen että ei tule hirveä taistelu säännöistä jo siinä vaiheessa kun aletaan pelata), joten kivaa tiedossa!

Nyt painiskelen reseptipinojen kanssa ja ihailen samalla tätä viimeisteltyä naisellisuuttani. Polvi on ihan musta edelleenkin ja kynsilakatkin näköjään kärjistä kuluneet mutta hiukset muistin kyllä kammata aamulla!

"All these nights are catching up to me
I just can't put insomnia to sleep
I close my eyes but all that I can see
Is someone who I'm never gonna be

Could you remind me to forget?
The things I did the things I said
I hope that you can bring me back
I gotta make it right

And if I fall and crash and burn
At least we both know that I tried
As I crawl that lessons learned
It reminds me I'll survive"

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat