Kirjoitukset avainsanalla couscous

Se taannoinen mausteisen ruoan kokkaushimo ei jättänyt rauhaan, ja lauantaina ruokaa odottava porukka syö myös kasvisruokaa. Piti siis tehdä testierä. Lisäksi sen uudenvuodenlupauksen ansiosta joka kuukausi pitää kokeilla jotain uutta, ja koska kaksi edellistä kuukautta on menneet sporttikokeiluiden parissa, olikin jo oikein hyvä aika kokeilla jotain ihanaa uutta reseptiä.

Tunnen syvää kiintymystä falafelejä kohtaan, mutten ole koskaan tehnyt niitä itse. Niihinhän tulee Outoja Aineksia (tahinia) ja kaikki vierashan on aina enemmän uhka kuin mahdollisuus. Hmm. Nyt löysin kuitenkin tuosta keskustan Tyylikkäämmästä Ruokakaupasta sekä kikherneitä että tahinia ja ryntäsin kotiin ostoskassi perässä heiluen. Eilen illalla koitti sitten se suuri falafel-hetki. Ja herranen aika, niitähän oli ihan älyttömän helppoa tehdäkin, ja lisäksi maku on vielä parempi kuin niissä kaupan valmiissa falafeleissä.

Keitin lisäksi parsanuppuja, kokkasin kylkeen chilicouscousia ja viimeistelin oikein reilulla valkosipulilla maustetulla minttutsatsikilla. (Flunssakausi, kannattaa syödä valkosipulia. Sain sitäpaitsi olla  ihan rauhassa töissä, koska monet näyttivät kiertävän minut kaukaa.)
Falafel-reseptin löysin täältä, couscousiin sekoittelin chiliä, sipulia, persiljaa, sitruunaa ja suolaa ja minttutsatsiki tuli perinteisellä reseptillä eli hirveästi valkosipulia ja muut jutut sekaan.

Falafel-taikinaan tarvitaan sitten tehosekoitin! Mulla ei ollut ja siksi sauvasekoittimeni haisee edelleen muovipalolta. Se myös piti hieman outoa ääntä.. Ärsyttävää vaan että sellaiset kaikenlaiset sekoittimet vie niin hirveästi tilaa.

Poltin muuten ne falafelit pannulle eikä sekään vielä vaikuttanut niiden makuun. Menin ihan sekaisin kun huomasin sen ihanan Sami Minkkisen kommentoineen mun postausta enkä pystynyt hetkeen keskittymään falafelinpaistoon.
Lisäksi suunnitelmani syödä tuota pari päivää lounaaksi kärsi, koska kokkasin vasta salin jälkeen ja olin toooodella nälkäinen. Ja sanomattakin selvää, söin sen toisen puolikkaan iltapalaksi. Oli se sen arvoista!

"Kävelin mä hitain askelin ja katsoin vastarantaan
Siihen istuin ja mä kuuntelin
kun hiljaa virtaa Vantaa

Mietin rakastuneen helpompaa on jotain itsestään antaa
vain saarnamiehet taivaan tavoittaa
kun hiljaa virtaa Vantaa

Taivas pölyinen on tähdet sen
valoja lentokoneiden
täällä päällä maan taivastaan tarvii jokainen"

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat