Kirjoitukset avainsanalla Glorian ruoka ja viini

Uusimmassa Glorian ruoka&viini-lehdessä oli ihana punajuurikranssin resepti. Se oli  niin jännän näköinen että päätin testata sitä ihan jo ulkonäön vuoksi. Onnellinen yllätys oli se, että se oli vielä paljon paremman makuistakin kuin olisi odottanut.

Sain punajuuret, sipulit ja pinaatit vaarin pellolta ja muutkin ainekset löytyivät melkeinpä kokonaan jääkaapista. Miten ihanaa ettei tarvitse ostaa mitään erikoisia juttuja.

Yleisönpalveluksena siis tässä resepti, tätä ehti jo moni kysellä

Glorian ruoka&viinin punajuurikranssi
 

4 dl vehnäjauhoja
suolaa
200 g turkkilaista jogurttia
75 g voita
6 keskikokoista punajuurta
öljyä
suolaa
timjamia
oregaoa
punasipulia
pinaattia
170 g sinihomejuustoa
120 g smetanaa

kananmunaa voiteluun, unikonsiemeniä koristeluun

Paahda punajuuret. Lämmitä uusi 200 asteeseen. Pese ja kuori punajuuret. Viipaloi ne pellille ja öljyä. Ripottele päälle mausteet ja paahda n. 25 minuuttia. Valmista taikina (sekoita kuivat aineet ja lisää sitten muut, simple as that) ja laita se puoleksitunniksi jääkaappiin odottelemaan.
Kuori ja viipaloi sipulit, huuhdo pinaatit. Sekoita smetana ja murusteltu sinihomejuusto keskenään.
Kauli taikinasta pyöreä levy, tasoita reunat pyöreiksi. Tee keskelle taikinaa ristiviilto (itse tein sinne väliinkin viillot) ja levitä sinihomejuustotahna tasaisesti reunoille. Lisää tahnan päälle punajuurta, pinaattia ja sipulia vuorotellen.
Käännä taikinakolmiot täytteen yli ja voitele munalla. (Täältä keittiöstä ei löytynyt munia, ne kuluivat lauantain mokkapalaurakassa. Hyvin sujui ilmankin.) Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Ai vitsit että oli hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Piristääkö mikään samoin kuin se, että kotiin tullessa huomaa eteisen lattialla lojuvan kirjapaketin ja siellä sisällä on ihana, innolla odotettu keittokirja?
Sain eilen kotiin Glorian Ruoka&Viinin 100 parasta reseptiä sisältävän keittokirjan. Voi miten ihana se on! Se on ensinnäkin ulkoasultaan aivan mainio ja selkeä ja lisäksi ne 100 reseptiäkin ovat aivan dynamiittia. Tekee mieli päästä sotkemaan sen sivuja jo ensimmäisillä ruokatahroilla, koska siltähän keittokirjojen kai tulee näyttää?

Oli hauskaa huomata kuinka paljon tuttuja reseptejä siellä on, niitä joita on itsekin kokkaillut jo niiden ilmestyttyä lehdessä. Ikisuosikkini hernepestopasta löytyy myös, ja siitä tulikin mieleen että sitähän ei ole meillä syöty aikoihin..

Viikonlopun kauppalistalle pääsee muuten paaaljon aineksia muistakin sellaisista resepteistä joita aion kokeilla. Nam!

Viikonlopun kauppalistalle pääsee myös sanat "nakkeja" sekä "munia", koska tyttäreni tulee todennäköisesti ihastumaan Lidlin ruokalehdessä olleisiin nakkisydämiin. Ja minähän niitä sitten teen. Siinä idea on että nakeista tehdään sydämenmuotoiset muotit ja kananmuna rikotaan sinne sisään.
Äärimmäisen helponnäköistä.
Äärimmäisen varmasti itsetehdyistä tulee nykytaidetta. Hmm.

Huomaatteko muuten, tässä on kuva? Ehkä ensimmäinen ja viimeinen kerta, olen säätöallerginen. Mutta kuva on! Poikkeus joka vahvistaa säännön!

 

"Early morning
The city breaks
I've been callin'
For years and years and years and years
And you never left me no messages
You never send me no letters
You got some kind of nerve
Taking all I want

Lost and insecure
You found me, you found me
Lyin' on the floor
Where were you? Where were you?
Lost and insecure
You found me, you found me
Lyin' on the floor
Surrounded, surrounded
Why'd you have to wait?
Where were you? Where were you?
Just a little late
You found me, you found me
Why'd you have to wait?
To find me, to find me"

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat