Kirjoitukset avainsanalla Tenholan linnavuori

Olen asunut täällä Hämeenlinnassa nyt noin 9 vuotta (voiko tosiaan olla totta?!) ja vasta nyt tänä keväänä olen saanut aikaiseksi tutustua paikallisiin linnavuoriin.

Linnavuorethan ovat sellaisia suuria kivimöykkyjä, joten termi "vuori" on niille hieman photoshopattu. Mutta toisaalta, nykyään puhelimissakin on valmiiksi selfien kauneustason säätimet ja elämä perustuu kaiken kaunistamiseen,  joten käytän mielelläni termiä vuori. Ja onhan se nyt herranen aika hienoa kertoa huomenna töissä että tuli taas illalla kiivettyä vuorelle..

 

Jos siis piipahdatte täällä kauneimmassa Hämeessä (terkkuja vaan seudun muille paikkakunnille), käykää Hakoisten linnavuorella Janakkalassa ja Tenholan linnavuorella Hattulassa. Molempiin on äärimmäisen yksinkertaista ja helppoa kävellä (tänäänkin retkeilin Conssit jalassa) ja näkymät on mahtavat!

Lisätietoja löydät linkeistä

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tenholan_linnavuori

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hakoisten_linnavuori

 

Ja nyt kun olen antanut itsestäni kuvan reippaana retkeilijänä ja kaikkia olosuhteita kestävänä ulkoilmaihmisenä, voinkin paljastaa että äskeisellä retkellä oli sateen jäljiltä kosteaa kuin sademetsässä ja hyttysmäärä tuntui about samalta kuin japanilaisten määrä jokaisella eurooppalaisella lentokentällä. Kun retkikaveri kysyi ehkä tuhannetta hyttystä tappaen että "mennäänkö jonnekin jäätelölle", loin häneen huojentuneen silmäyksen ja lähdin juoksujalkaa autoa kohti.

Nyt kutittaakin sitten joka kohdasta. Miksi ne hyttyset rakastaa mua niin paljon??

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat